Connect with us
Publicitate

Prima pagină

VIDEO / Spitalul modular Covid-19 Braşov va fi funcţional în cel mai scurt timp

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a publicat astăzi un filmuleţ şi câteva fotografii de la Spitalul modular Covid–19 şi anunţă că acesta, „care este construit ca secţie exterioară cu paturi ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, capătă contur”.

Acesta va prelua pacienţi critici în perioada pandemiei Covid-19, iar secţia va cuprinde 27 paturi echipate ATI, 3 rezerve de tip izolator şi spaţii cu funcţiuni suport pentru secţie, printre care un laborator de analize medicale, precum şi zone de sterilizare.

În vederea respectării valorilor admisibile de încărcare cu poluanţi a apelor uzate, în strictă conformitate cu prevederile normativului NTPA-002, apele menajere vor fi trecute printr-o staţie de pre-epurare compactă, în vederea dezinfecţiei acestora. Aerul din interiorul spitalului modular va fi evacuat la exterior respectând protocolul epidemiologic impus, astfel încât acesta să nu infecteze alte persoane.

Edilul şef al judeţului susţine că „lucrările avansează într-un ritm bun și sunt sigur că în cel mai scurt timp o să-l avem finalizat și functional. Până în prezent am alocat Spitalului Judeţean 11.976.260 lei pentru realizarea acestei secţii şi facem toate demersurile pentru a recupera investiţia din fonduri europene. Printr-un efort comun al administrației județene și al fundației Hera, brașovenii vor benefica în curând și de acestă unitate medicală”.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes