Fapt divers
VIDEO / Spectacolul făcut de cerbi în pădurile din Piatra Craiului. A început sezonul de boncănit, când îşi caută perechea

Toamna marchează începutul sezonului de boncănit. În această perioadă, pădurea răsună de strigătul cerbilor care sunt în căutarea perechii. Spectacolul uimitor a fost surprins de camerele de monitorizare a faunei în Parcul Național Piatra Craiului.
Boncănitul cerbilor reprezintă ritualul de căutare a perechii. Perioada de împerechere a cerbilor debutează în septembrie și se încheie, de obicei, în octombrie, dar din cauza perioadei mai călduroase a continuat și în luna noiembrie în acest an, transmite adevarul.ro.
„În această perioadă, a împerecherii, cerbii se luptă, folosindu-și coarnele dezvoltate, pentru supremația asupra cârdurilor de ciute. Cerbii își anunță prezența în timpul boncănitului prin mugete puternice prin care încearcă să-și intimideze adversarii. Intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie”, informează Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.
Boncănitul cerbului a fost surprins în imagini, de către camerele de monitorizare a faunei, într-o pădure a Parcului Național Piatra Craiului.
Cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie.
Rangerii şi ghizii turistici din unele zone ale ţării organizează, contra cost, chiar excursii pentru cei interesați să audă boncănitul cerbilor în habitatul lor natural. Prețul diferă în funcție de numărul de persoane și în funcție de pachet. Se pleacă de la 500 de lei pentru un grup de maxim patru persoane, pentru o vizită în pădure de aproximativ șase ore, şi se ajunge și la 3.400 de lei de persoană pentru patru zile, inclusiv cazare cu pensiune completă.
Pădurile din Parcul National Piatra Craiului asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos. Parcul National Piatra Craiului este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva. Are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri. Dintre acestea peste 6.000 de hectare sunt protejate.
-
Socialacum 3 zile
Aeroportul Braşov are un nou director
-
Evenimentacum 17 ore
FOTO – VIDEO / Accident violent în Braşov! Mașina unei școli de șoferi „s-a înfipt” într-un stâlp pe strada Păcii. Şoferul era în timpul examinării
-
Economicacum 2 zile
Braşovul a depăşit Capitala în topul orașelor cu cele mai mari prețuri din domeniul imobiliar. Este pe locul doi, după Cluj
-
Administrațieacum 3 zile
FOTO – VIDEO / A fost deschis patinoarul din Piața Sf. Ioan. Sute de braşoveni s-au bucurat de gheaţă şi de produsele de la târgul din jurul ei
-
Evenimentacum 3 zile
Un tânăr preot din Brașov a murit la doar de 46 de ani, răpus de o boală necruţătoare. Mesaje de adio au curs pe reţelele sociale: „Un suflet bun a ales să plece dintre noi”
-
Administrațieacum 3 zile
Cel mai mare dezvoltator de sănii de vară din lume vrea să construiască sania din Poiana Brașov
-
Socialacum 3 zile
Copiii din Brașov îi vor putea trimite scrisori lui Moș Crăciun, prin Poșta Română, iar străbunul le va răspunde. Și prichindeii din țară îi pot scrie Moșului
-
Utilacum 3 zile
Atenţie, şoferi! Circulaţie în condiţii de lapoviţă şi ninsoare pe drumurile din Braşov. Carosabil umed pe DN 1