Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Spectacolul făcut de cerbi în pădurile din Piatra Craiului. A început sezonul de boncănit, când îşi caută perechea

Publicat

pe

Toamna marchează începutul sezonului de boncănit. În această perioadă, pădurea răsună de strigătul cerbilor care sunt în căutarea perechii. Spectacolul uimitor a fost surprins de camerele de monitorizare a faunei în Parcul Național Piatra Craiului.

Publicitate

Boncănitul cerbilor reprezintă ritualul de căutare a perechii. Perioada de împerechere a cerbilor debutează în septembrie și se încheie, de obicei, în octombrie, dar din cauza perioadei mai călduroase a continuat și în luna noiembrie în acest an, transmite adevarul.ro.

„În această perioadă, a împerecherii, cerbii se luptă, folosindu-și coarnele dezvoltate, pentru supremația asupra cârdurilor de ciute. Cerbii își anunță prezența în timpul boncănitului prin mugete puternice prin care încearcă să-și intimideze adversarii. Intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie”, informează Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Boncănitul cerbului a fost surprins în imagini, de către camerele de monitorizare a faunei, într-o pădure a Parcului Național Piatra Craiului.

Publicitate

Cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie.

Rangerii şi ghizii turistici din unele zone ale ţării organizează, contra cost, chiar excursii pentru cei interesați să audă boncănitul cerbilor în habitatul lor natural. Prețul diferă în funcție de numărul de persoane și în funcție de pachet. Se pleacă de la 500 de lei pentru un grup de maxim patru persoane, pentru o vizită în pădure de aproximativ șase ore, şi se ajunge și la 3.400 de lei de persoană pentru patru zile, inclusiv cazare cu pensiune completă.

Pădurile din Parcul National Piatra Craiului asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos. Parcul National Piatra Craiului este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva. Are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri. Dintre acestea peste 6.000 de hectare sunt protejate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes