Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Seceta a uscat copacii din Braşov. Pădurile au început să se usuce și capătă culori ruginii de toamnă

Publicat

pe

Seceta de lungă durată afectează eco-sisteme întregi. Deşi suntem în luna iulie, în Braşov, pădurile au început să se usuce și capătă culori ruginii de toamnă. Silvicultorii spun că, deocamdată, copacii nu sunt în pericol. Dar fenomenul poate duce la incendii de proporții dacă oamenii fac focul în locuri neautorizate.

Publicitate

Galben, maro și ruginiu. Sunt culorile predominante în pădurile din jurul Brașovului. În loc de verdele aprins specific verii, arborii au îmbrăcat deja haine de toamnă din cauza secetei extreme.

Specialistii spun că, în absența precipitațiilor arborii nu mai au de unde să-si extragă apa, mai ales pe versanții stâncosi, unde stratul de pământ e redus.

Dacă perioada de secetă va persista, există pericolul să apară fenomenul de uscăciune a arborilor. Cei mai expusi sunt arborii din categoria rășinoaselor, care nu se pot debarasa de frunze, ca măsură de protecție. Căldura și frunzele uscate din păduri oferă condiții de aprindere foarte ușoara și extindere rapidă a focului. Pompierii fac apel la cetățeni să nu folosească focul în zona miriștilor și pădurilor, relatează tvr.ro.

Și la nivel național, situația e la fel de gravă. Așa că Ministerul Mediului a cerut autorităților locale, prefecturilor și ocoalelor silvice să ia măsuri de avertizare a populației și de prevenire a incendiilor de pădure, care în această perioadă se pot extinde necontrolat.

Seceta a uscat copacii. Pompierii fac apel la cetățeni să nu folosească focul în zona  pădurilor

Seceta a uscat copacii. Pompierii fac apel la cetățeni să nu folosească focul în zona pădurilor

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes