Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Salvamont Zărneşti, de 55 de ani în sprijinul celor care aleg potecile Pietrei Craiului

Publicat

pe

Serviciul Public Local Salvamont Zārnești, de 55 de ani în sprijinul celor care aleg potecile Pietrei Craiului, perla Carpaților Românești.

Publicitate

Istoria salvārii montane la Zărnești începe în 1969, după cum reiese din primul document oficial, la vremea aceea Șef Salvamont Zărnești fiind Traian Flucuș. Anii următori au adus noi valori incontestabile în salvarea montană zărneșteană, precum frații Pivodă, Cojanu Ion și mulți alții.

Începând cu 1997, printr-o Hotărâre de Consiliu Local, se înființează “Serviciul Public de Interes Local Salvamont” și tot de atunci, salvarea montană din Zărnești are o structură continuă, cu angajați permanenți. În prezent, Serviciul nostru are și un Centru de Formare Profesională, cu 5 instructori care predau sau au predat de-a lungul timpului în Școala Națională Salvamont.

„Noi, cei de astăzi, purtăm o imensă datorie morală față de cei ce au fost, dar și față de cei care vor urma, așa încât nu putem cinsti trecutul decât prin calitatea prezentului.

Publicitate

Piatra Craiului este un munte pe cât de măreț și spectaculos, pe atât de dur. În acest sens, gândim și încercam sa desfășuram module de pregătire a viitorilor salvatori montani zărneșteni, întreaga pregătire fiind coordonată întotdeauna de instructorii Serviciului nostru.

Serviciul Public Local Salvamont Zărnești, de 55 de ani la datorie, în sprijinul dumneavoastrā!”, a transmis Salvamont Zărneşti pe Facebook.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes