Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / S-a întâmplat. Traficul pe ciotul de autostradă Râşnov – Cristian s-a deschis cu opt luni înainte de termen

Publicat

pe

Ciotul de autostradă din  A3, Râșnov – Cristian, se deschide în această seară la ora 19 00, cu mai bine de opt luni înainte de termen. Este primul tronson de autostradă din județul Brașov, are o lungime de 6 kilometri și va funcționa ca o centură a orașului Râșnov.

Publicitate

Tronsonul dintre Râșnov și Cristian, este primul segment de drum din județul Brașov, are o lungime totală de 10 kilometri din care 6 kilometri cu profil de autostradă şi 4 kilometri de drum de legătură cu patru benzi. Constructor este un antreprenor din România.

Lucrările la lotul Râşnov – Cristian erau în Noiembrie 2019 la un stadiu de 10%. Iată că printr-o mobilizare exemplară a unui antreprenor român, pe care îl felicit cu această ocazie, printr-o implicare a responsabililor din partea CNAIR ajungem astăzi să deschidem acest sector şi să îl dăm în trafic. am reuşit să finalizăm acest lot asigurându-i astfel finanţarea, pentru că, până în 1019 au fost făcute plăti de aproximativ 30 de milioane de lei,iar din Noiembrie 2019 până astăzi s-au făcut plăţi de aproape 90 de milioane de lei. Diferenţa până la 140 de milioane vor fi achitate imediat ce actele vor fi puse la compania de drumuri.„, a declarat Lucian Bode, ministrul transporturilor, la inaugurarea ciotului de autostradă.

Autostrada va funcționa ca o centură a orașului Râșnov pentru că lotul de autostradă începe din Drumul Național 73 și se termină în același drum național, fără a avea conexiune cu un alt tronson de autostradă

Publicitate

Rețeaua de autostrăzi a României va crește cu peste șase kilometri, odată cu inaugurarea lotului Râșnov – Cristian, care include 6,3 km la profil de autostradă și 3,6 km de drum național. Până la deschiderea Autostrăzii Comarnic – Braşov, sectorul dintre Râşnov şi Cristian va funcţiona ca o variantă ocolitoare pentru cele două localităţi. Felicităm constructorul, care și-a asumat finalizarea lucrărilor până în decembrie 2020, înainte de termenul prevăzut în programul de execuție, respectiv luna august 2021. Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului Râşnov – Cristian a fost semnat în toamna lui 2017, pentru suma de 118 milioane de lei.”, a declarat Adrian Veştea, preşedintele CJ Braşov.

Tronsonul face parte din viitoarea autostradă Comarnic – Braşov prin care se vrea să se lege toate staţiunile de pe Valea Prahovei cu oraşul noatru, dar şi cu staţiunile din jurul Braşovului. Deocamdată însă acest lucru nu este posibil, asta pentru că în prezent celelalte tronsoane de autostradă sunt în licitație pentru reactualizarea Studiului de Fezabilitate.

Video Inaugurare Autostrada București – Brașov, lot Râșnov – Cristian

[fvplayer id=”120″]
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Jean

    17 decembrie, 2020 at 6:51 pm

    Dar banii pt exproprierile facute abuziv cand se dau !!?
    De ce nu zic nimic de inselaciunea a sute de persoane !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes