Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / S-a dezlănțuit iadul în Dâmbovița. Două explozii, urmate de incendiu, s-au produs la o stație GPL din Crevedia. O persoană a murit, iar alte 33 au fost rănite. A fost activat planul roșu de intervenție

Publicat

pe

Publicitate

Este alertă maximă în comuna Crevedia, din județul Dâmbovița. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție după ce două explozii puternice s-au produs la o stație GPL din localitate. Până acum, responsabilii au anunțat că o persoană a murit, iar alte 33 au fost rănite. Printre victime se numără și 26 de pompieri. Pentru a limita numărul victimelor autoritățile au decis să evacueze peste 3.000 de oameni care locuiesc în zonă.

Inițial, la locul deflagrației s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o1 autospecială de intervenţie la înălţime, 3 ambulanţe SMURD şi 7 ambulanţe SAJ. În sprijinul ISU Dâmboviţa au fost alocate şi 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanţe SMURD, o autospecială de intervenţie la înălţime şi o autospecială CBRN din cadrul ISUBIF, iar la locul intervenţiei se deplasează şi elicopterul SMURD.

Puțin după ora 21.00, o a doua explozie violentă s-a produs la stația GPL, iar deflagrația a fost văzută de la zeci de kilometri distanță. Pe internet au apărut imagini în care se poate vedea cât de puternică a fost cea de-a doua exploziei.

 

Există pericolul ca o a treia explozie să se producă în orice moment, iar autoritățile avertizează populația să stea cât mai departe de zona de pericol. La Crevedia a ajuns și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Publicitate

„Încă suntem în dinamică. Zona trebuie să fie evaluată , zona încă este periculoasă și, din cauza asta, am evacuat la distanță, pentru că există pericolul să mai fie încă o explozie la încă o cisternă care este la distanță. Câteva aspecte importante: faptul că au fost folosiți roboții, s-a evitat să fie un număr de pompieri. Au fost scoși după ce am introdus roboții. Poate că am evitat ca oamenii să fie aproape de cisternă. În al doilea rând, s-au dat mesaje RO-ALERT în zonă. S-a explicat populației, în zona imediat limitrofă a fost populația evacuată. Ca de obicei, a fost greu de controlat populația. Colegii de la poliție și jandarmerie au ajutat la îndepărtarea populației, pentru că toată lumea voia să meargă în propria casă în zona incenediului și aest lucru a fost interzis. La acest moment, colegii vor continua să încerce să controleze situația”, a declarat Raed Arafat.

Există suspiciuni că acest depozit GPL ar funcționa ilegal. După ce incendiul va fi stins, iar pompierii vor da asigurări că pericolul a trecut, autoritățile vor porni anchete în lanț pentru că trebuie să afle dacă această stație avea toate avizele necesare pentru funcționare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes