Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Rupere de nori în municipiul Brașov. Ploaia a transformat orașul într-un labirint acvatic

Publicat

pe

Inundații pe străzile Brașovului, cauzate de o ploaie torențială.

Publicitate

Avertizarea meteo de cod galben pentru furtuni, ce afectează astăzi 17 județe, a generat dificultăți pe mai multe străzi din municipiul Brașov. O secțiune a Străzii Hărmanului, în apropiere de pasajul feroviar la intrarea în cartierul Craiter, s-a transformat într-o mare de apă.

Imaginile de la fața locului arată cum autovehiculele se deplasează cu greutate. Se pare că sistemul de canalizare nu a făcut față apei acumulate. Această zonă se numără printre punctele cu risc înalt pentru inundații în oraș, fiind un segment al unei artere rutiere joase, unde cantități semnificative de apă se adună în timpul precipitațiilor, în special cele torențiale.

În ciuda acestui fapt, în urmă cu șapte ani, Compania Apa declara că a curățat canalele și a înlocuit sistemele pentru colectarea apelor pluviale cu unele de capacitate superioară, în special pe Strada Hărmanului – sub pasajul feroviar. Compania a menționat și efectuarea de lucrări de reabilitare și modernizare pentru rețelele de canalizare în alte zone cu risc înalt de inundații din oraș: zona Stadionului, Bulevardul Gării și Strada 13 Decembrie. Aceste măsuri au fost luate pentru a preveni problemele cauzate de precipitații abundente în perioade scurte de timp. Cu toate acestea, și zona Gării s-a confruntat cu inundații în această după-amiază.

Publicitate
Harmanului

Harmanului

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes