Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Razii ale poliției în piețele din Brașov. Oamenii legii au dat amenzi în valoare de 67.000 de lei

Publicat

pe

La data de 25.10.2023, în baza prevederilor unui plan de acțiune pentru prevenirea şi combaterea infracționalității în domeniul evaziunii fiscale, precum și comercializarea, în bune condiții, a produselor alimentare din piețele brașovene, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov au organizat și desfășurat o acțiune cu efective extinse, în municipiul Brașov.

Publicitate

Obiectivul principal al acțiunii a fost reprezentat de verificarea respectării de către agenții economici, care își desfășoară activitatea comercială în domeniul alimentare, a dispozițiilor legale în vigoare. De asemenea, polițiștii au urmărit și modul de transport al acestor produse, tipul de vehicule utilizate și condițiile sanitare pe care trebuie să le îndeplinească cei din domeniul comercial.

Astfel, cei 44 de polițiști angrenați au verificat 54 de operatori economici și au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 67.000 de lei și au dispus confiscarea a aproape 8.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și a legii pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.

Reprezentanții a 4 agenți economici verificați au fost invitați la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, unde urmează a fi continuate verificările specifice din domeniul economic. În acest caz, cercetările urmează a fi continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

Publicitate

De asemenea, în domeniul rutier, după verificarea a peste 40 de autovehicule, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale și a fost reținut un certificat de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice, identificate la unul dintre autovehiculele controlate.

Controale piete

Controale piete

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes