Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Rafale de 160 de kilometri pe oră, la cota 2000 din masivul Bucegi. Vântul puternic a închis, din nou, domeniile schiabile de altitudine din Poiana Brașov și Sinaia

Publicat

pe

Viscolul creează probleme, din nou, în special în zonele montane înalte. La Sinaia, de exemplu, vântul suflă astăzi mult mai tare decât ieri, iar din această cauză telegondola și telecabina care îi urcă pe turiști la cota 2000, în munții Bucegi, au fost oprite. Reprezentanții primăriei Sinaia spun că astăzi, rafalele au atins viteze de 160 de kilometri pe oră, față de 120 de kilometri pe oră cât s-a înregistrat ieri.

Publicitate

Într-o filmare făcută din refugiul salvamont Sinaia, de la cota 2000, se poate vedea cum scaunele din instalația de telescaun sunt mișcate încontinuu de vântul care suflă cu putere. În aceste condiții, turiștii sunt sfătuiți să nu se aventureze pe munte pentru că există risc uriaș de accidente.

[fvplayer id=”1506″]

sursa video: Primăria Sinaia

Publicitate

Nu vin vești mai bune nici din Poiana Brașov. Reprezentanții primăriei Brașov au anunțat că nici astăzi nu este deschis domeniul schiabil de altitudine din cauza rafalelor puternice de vânt din partea superioară a masivului Postăvarul.

„O nouă zi cu vânt puternic în masivul Postăvarul. Din păcate, din cauza rafalelor de vânt puternice din masivul Postăvarul, nici astăzi nu funcționează instalațiile de transport pe cablu care fac legătura cu partea superioară a masivului (cele 2 telecabine și telegondola), și nici telescaunul Ruia. Singurele instalații funcționale în acest moment sunt cele din partea inferioară: telescaunul Lupului și cele două teleschiuri, Bradul și Stadion. În cazul în care condițiile meteo se ameliorează, se va încerca pornirea instalațiilor. Având în vedere temperaturile ridicate din această perioadă, programul de pregătire a pârtiilor se modifică, pentru a permite, pe timpul nopții, întărirea pârtiilor. Astfel, le recomandăm schiorilor de tură să coboare în Poiana Brașov până la ora 21.00, pentru a permite mașinilor de bătut zăpada să pregătească pârtiile pentru a doua zi”, au transmis reprezentanții primăriei Brașov.

Dar vântul a creat probleme și pe șosele. Echipele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov au intervenit pentru îndepărtarea arborilor căzuți pe carosabil, în special în județul Harghita. Drumarii se așteaptă la intervenții asemănătoare și pe parcursul zilei de astăzi pentru că este în vigoare o atenționare cod galben de intensificări ale vântului care va fi valabilă până miercuri dimineață.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes