Connect with us

Economic

VIDEO / QUALIS vine pe piață cu un concept modern de parc logistic, în Brașov

Publicat

pe

Dezvoltatorul imobiliar QUALIS, ce are în dezvoltare două proiecte rezidențiale în Brașov, își extinde portofoliul pe o nouă nișă. Cel mai recent proiect al lor se bazează pe conceptul de producție și depozitare de proximitate și se concretizează sub forma unui parc logistic ce include multiple elemente de sustenabilitate. 

Parcul logistic MODULIS vine cu un concept inedit, cu 10 hale modulare ușor de compartimentat, în funcție de particularitățile fiecărui business.

Întregul proiect va fi amenajat în municipiul Brașov, pe un teren de 45.675 mp. MODULIS va fi dezvoltat pe strada Narciselor, la numărul 54, artera fiind bine conectată la infrastructura orașului. Parcul industrial va avea o suprafață închiriabilă de 19.880 mp. Cele 10 hale au o structură modulară, iar suprafețele disponibile vor avea de la 660 mp la 2.000 mp. 

Conectarea cu rețelele importante de transport și infrastructură reprezintă unul dintre principalele criterii ce stau la baza noului parc logistic. Localizarea excelentă, în interiorul orașului, facilitează activitatea beneficiarilor, dar și mulțumirea angajaților, aceștia având acces facil la mijloacele de transport în comun, pe lângă soluțiile proprii ale fiecărei firme. 

Lucrările vor fi demarate în luna septembrie, cele 10 hale având termen final de livrare de aproximativ 12 luni. Prețul de închiriere pornește de la 5 euro net / mp.

Dragoș Țigău, manager general:

„Proiectul se adresează pieței locale și regionale, în special companiilor mici si mijlocii aflate în etapa de dezvoltare, extindere sau relocare. În prezent, pe piața locală există un deficit de spatii de producție și depozitare moderne, dotate corespunzător, care să răspundă nevoilor curente și viitoare ale firmelor din punct de vedere logistic și tehnic. Standardul de calitate va ajuta firmele acomodate în proiect să se dezvolte și să își crească afacerile sustenabil și durabil.”

Dezvoltatorul propune un stoc de hale noi, realizat integral din beton prefabricat, cu închideri din casete rigide de vată bazaltică și tablă cu cută înaltă. Toate halele respectă normativele ISU în vigoare, având toate dotările impuse de lege în materie de siguranță și securitate la incendiu (trape automate, sprinklere, hidranți interior/exteriori etc).

Apele pluviale vor fi preluate prin sistem de rigole dedicate, iar stocarea lor într-un lac de acumulare va deservi sistemul de irigat. Proiectul industrial integrează și o componentă de producție energie regenerabilă cu ajutorul panourilor solare, cu capacitatea de producție 2,5 MWh energie verde necesară funcționării parcului. 

QUALIS va integra în acest proiect logistic și cel mai mare HUB fast-charge pentru încărcarea rapidă a mașinilor electrice. 20 de stații cu toate porturile de încărcare uzuale vor contribui la încărcarea rapidă a tuturor tipurilor de mașini electrice/plug-in hibrid. Facilitatea va fi disponibilă atât pentru brașoveni, cât și pentru cei aflați în tranzit. 

Investiția în proiectul MODULIS se ridică la 10 milioane de euro, iar valoarea de piață este estimată de dezvoltator la 14 milioane de euro.

Despre QUALIS

Dezvoltatorul brașovean are în derulare două proiecte rezidențiale în zona Tractorul, cu un număr de 744 apartamente și 2.500 mp de spații comerciale. Valoarea de piață este de 54 milioane de euro. Planurile de viitor vizează construcția unui ansamblu rezidențial medium-high pe un teren aflat într-o zonă centrală din Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes