Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Primul zimbru născut în libertate, în Munții Făgăraș, după mai bine de 200 de ani. Turma eliberată în primăvară s-a adaptat foarte bine

Publicat

pe

În cadrul acțiunilor de monitorizare, specialiștii Conservation Carpathia au descoperit primul pui de zimbru născut în libertate în acest an în pădurile Munților Făgăraș.

Publicitate

În imaginile postate, se observă cum turma de zimbri eliberată în primăvara, păzește cu mare iscusință micul zimbru.

După două secole de la dispariția lui din din Munții Făgăraș, silvicultorii Conservation Carpathia au reintrodus specia în zona lacului Pecineagu, unde se creează un nou nucleu de zimbri.

Zimbrul este cel mai mare animal din fauna continentului european. Masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele sunt mai mici, cu o greutate între 320 și 640 kg.

Publicitate

Dar ce avem noi aici? Vă spunem noi: cel mai frumos cadou pe care luna cadourilor îl putea oferi Munților Făgăraș, primul pui de zimbru, vițel, născut în libertate!

Zilele trecute echipa noastră de rangeri au văzut în turele de monitorizare că turma de zimbri eliberată primăvara trecută păzește cu mare iscusință un ghem drăgălaș de blană, de numai câteva săptămâni.

Suntem foarte bucuroși să vedem că se confirmă faptul că Munții Făgăraș sunt un loc bun pentru zimbri, că aceștia s-au acomodat foarte bine zonei. Reproducerea în natură este unul dintre cele mai importante semne care arată viabilitatea populației unei specii.

Continuăm să îl monitorizăm pe cel mic împreună cu întreaga turmă de zimbri care se simte tot mai acasă în Munții Făgăraș. În comentarii veți găsi mai multe imagini cu noul locuitor al Munților Făgăraș.

Conservation Carpathia
[fvplayer id=”110″]

Citește și

https://stagingfinastg.wpengine.com/dupa-mai-bine-de-200-de-ani-muntii-fagaras-au-din-nou-zimbrii/

Foto și video credit: Calin Serban.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes