Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Primăria Brașov va sprijini, cu până la 1.400 de lei lunar, plata chiriilor pentru cazurile sociale. Care sunt condițiile

Publicitate

Publicat

pe

Miercuri , 24 februarie, consilierii locali vor dezbate, în cadrul ședinței de consiliu local, proiectul de hotărâre privind „Regulamentul de acordare a ajutorului pentru plata chiriei persoanelor singure/familiilor cu domiciliul sau reședința pe raza municipiului Brașov“.

Publicitate

Prin acest act normativ, Municipalitatea își propune acordarea unui ajutor financiar lunar pentru plata chiriei, de maximum 1.400 de lei lunar, persoanelor singure/familiilor aflate în dificultate (tineri cu vârsta de până la 35 de ani împliniți proveniți din sistemul de protecție, persoane singure/familii marginalizate social sau în risc de marginalizare socială, cât și victime ale violenței domestice), pentru o perioadă de până la 12 luni, cu posibilitatea de prelungire de până la 36 luni.

video

,,În cadrul ședinței de Consiliu Local de pe 24 februarie, consilierii locali vor dezbate și vor supune votului regulamentul de acordare a sprijinului pentru chiriile sociale. Având în vedere că în momentul de față, în Brașov, avem doar 44 de locuințe sociale, insuficiente raportat la numărul mare de solicitări, era nevoie de o soluție prin care municipalitatea să-i sprijine pe cei care au nevoie de ajutor pentru situația locativă. În urma adoptării acestui regulament, primăria va sprijini, la plata chiriei, persoanele care au nevoie de un astfel de ajutor. Important de știut este că ajutorul se acordă pe o perioadă de maxim trei ani și că sumele diferă în fiecare an. În primul an, ele se încadrează între 900 de lei /lună și 1.400 de lei /lună, urmând să scadă în următorii ani. Prin adoptarea acestei măsuri, municipalitatea se asigură, încă o dată, că vine în sprijinul cetățenilor aflați într-o situație socială deosebită, pentru a-i ajuta să treacă peste acest moment“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Lipsa locuințelor sociale este una dintre problemele sociale majore ale municipiului Brașov. În acest moment, Municipalitatea deține 44 de locuințe pe care le poate pune la dispoziția celor care au nevoie.

Publicitate

Ajutorul pentru plata chiriei se situează, în funcție de punctajul obținut, între 900 și 1.400 de lei lunar, dar cuantumul ajutorului lunar nu poate fi mai mare decât cuantumul chiriei prevăzute în contractul de închiriere.

Condițiile pentru a acordarea acestui sprijin este ca solicitantul să fi avut domiciliul sau reședința, în ultimele 24 de luni, în municipiul Brașov; să nu aibă locuință și nici să nu fi înstrăinat una în ultimii 10 ani; să nu fi beneficiat de sprijinul statului în credite pentru închiriere/construire de locuință și să nu depășească un anumit venit, stabilit în funcție de numărul membrilor familiei.

Pentru a beneficia de acest ajutor financiar, cei îndreptățiți au o serie de obligații, cum ar fi: să își plătească utilitățile; dacă nu au venituri, trebuie să se înregistreze la AJOFM pentru a găsi un loc de muncă și pentru a urma cursuri de calificare/recalificare, și să participe la programe de ocupare. În cazul în care nu reușesc, timp de 3 luni, să se integreze pe piața muncii, au obligația de a participa la acțiuni și lucrări în folosul comunității, în limita unui număr de 40 de ore/săptămână.

Proiectul de hotărâre a fost supus dezbaterii publice în data de 18 ianuarie, dar nu au fost depuse propuneri de modificare prevederilor acestui regulament.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes