Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Primăria Brașov va reabilita în regim de urgență Crucea de la Știm / din Grui. Monumentul istoric ce datează din 1781 se află într-o situație avansată de degradare

Publicat

pe

[Best_Wordpress_Gallery id=”79″ gal_title=”Crucea de la Știm”]

Primăria va aloca fonduri și va realiza punerea în siguranță și refacerea/restaurarea „troiței închise de pe strada Curcanilor – Pajiștei“, aflată în stare de degradare.

Publicitate

„În legătură cu starea de degradare a troiței de pe strada Curcanilor, menționăm faptul că în luna ianuarie vom elibera autorizația de construire în regim de urgență pentru punerea în siguranță a construcției. Am identificat și soluția financiară, din fondul de reparații de urgență, pentru documentație și pentru reabilitarea acestei troițe. În următoarea perioadă vom lansa procedura de achiziție privind proiectarea și atribuirea lucrărilor de restaurare. Vom face și un deviz estimativ, se va face o expertiză tehnică, se vor evalua toate lucrările care trebuie realizate, atât în legătură cu construcția efectivă, cât și cu pictura interioară“, a declarat Marilena Manolache, arhitectul-șef al municipiului.

[fvplayer id=”143″]

Menționăm că troița se află în grija grupului Junilor Curcani și a fost închisă în ultimii ani. Starea sa de degradare a fost sesizată pe rețelele de socializare, fără însă a fi adresată o solicitare către primărie, pentru reabilitarea ei.

Foto Facebook / My name: Brasov

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes