Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Primăria a început campania de dezinsecție și deparazitare împotriva căpuşelor

Publicitate

Publicat

pe

De astăzi, 10 mai, a început prima campanie de dezinsecție a domeniului public din municipiul Brașov din acest an. În paralel se desfășoară și activitatea de deratizare, iar în a doua parte a săptămânii încep și tratamentele împotriva căpușelor.

Publicitate

Începând de astăzi, la nivelul municipiului Brașov am început campania de dezinsecție, o campanie care se desfășoară în toate spațiile verzi și în toate cartierele Brașovului, iar în paralel se desfășoară și campania de deratizare. În a doua parte a săptămânii începem campania de combatere a căpușelor, care se va desfășura în întreg municipiul Brașov, în tot ceea ce înseamnă parcuri, spații de joacă, locuri de picnic și tot ce înseamnă suprafață verde a municipiului Brașov”, a precizat viceprimarul Sebastian Rusu.

Produsul utilizat pentru dezinsecție este Cymina Plus, având substanță activă cipermetrin, folosită pentru combaterea insectelor adulte.

În cazul tratamentelor pentru combaterea căpușelor în zonele de agrement (parcuri, locuri de joacă, locuri pentru plimbat animalele de companie etc.), produsul utilizat este Deltatim Plus, având substanță activă deltametrin.

Publicitate

Produsele menționate pentru serviciile de dezinsecție/tratamente combatere căpușe se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide, fiind avizate pentru profilaxia sanitar umană de către Ministerul Sănătății, și fac parte din grupa Xn de toxicitate.

Facem un apel la apicultorii brașoveni ca, în perioada execuției tratamentelor fitosanitare, tratamentelor pentru combaterea căpușelor și a serviciilor de dezinsecție pe domeniul public și privat (perioada 10 – 16 mai), să ia toate măsurile necesare în vederea protejării familiilor de albine din municipiu.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată.

video
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes