Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Președinta Ungariei a publicat pe contul oficial de Facebook imnul Ținutului Secuiesc. Ministerul Afacerilor Externe a reacționat: „Au fost lansate mesaje publice neadecvate”

Publicat

pe

Președinta Ungariei, Katalin Novak a vizitat România, în acest weekend. Ia a participat la ceremoniile organizate la Șumuleul Ciuc, cu ocazia Rusaliilor catolice, acolo unde s-au strâns în jur de 300.000 de pelerini. Vizita oficialului maghiar nu a rămas fără incidente. Pe contul oficial de Facebook, șeful statului din Ungaria a postat un videoclip cu imnul așa zisului Ținut Secuiesc, cu mesajul: „Nu lăsa să piară Ardealul, Doamne”.

Ministerul Afacerilor Externe a reacționat la scurt timp după publicare acestui mesaj, iar oficialii români l-au contactat pe ambasadorul Ungariei la București pentru a cere explicații.

„MAE român l-a contactat prompt pe ambasadorul Ungariei în România și a transmis dezaprobarea fermă cu privire la faptul că, în pofida repetatelor apeluri ale părții române la manifestarea reținerii în declarații și mesaje publice în contextul vizitelor private efectuate de oficiali și politicieni ungari în România, și în contextul vizitei din aceste zile au fost lansate mesaje publice neadecvate, precum cel care vizează o regiune istorică a României”, precizează MAE, citat de libertatea.ro.

MAE mai transmite „că astfel de declarații nu corespund dezideratului promovării unei relații pragmatice, de bună vecinătate și colaborare dintre cele două țări, în interesul nemijlocit al cetățenilor români și ungari indiferent de etnie, precum și spiritului Tratatului de înțelegere, cooperare și bună vecinătate dintre România și Republica Ungară (semnat la Timișoara, la 16 septembrie 1996) și Declaraţiei de Parteneriat Strategic dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare pentru Europa secolului XXI (adoptată la Budapesta, la 29 noiembrie 2002)”.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes