Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Florin Cîțu – „De la 1 iunie vrem să revenim la normalitate” – Cu o condiție

Publicitate

Publicat

pe

Premierul Florin Cîţu a anunţat luni înfiinţarea unui comitet interministerial, sub coordonarea sa, care să pregătescă, de la 1 iunie, revenirea la normalitate.

Publicitate

„Astăzi voi anunţa constituirea unui comitet interministerial sub coordonarea premierului care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate. Acesta este prima bornă pe care o punem pentru a reveni la normalitate”, a declarat prim-ministrul.

El a explicat că 1 iunie este primul pas.

„Nu înseamnă o deschidere 100%, dar e primul pas şi trebuie pregătit. Sunt implicate toate ministerele în acest comitet interministerial. Am întâlnire mâine cu HORA să vedem ce soluţii găsim. Dar totul depinde cum merge campania de vaccinare. Dacă vrem să ne întoarcem la normalitate, trebuie să ne vaccinăm. E o condiţie necesară pentru a putea trece mai departe. Nicio altă măsură nu ne ajută să deschidem economia”, a subliniat Florin Cîţu.

Publicitate

Întrebat ce măsuri se vor relaxa de la 1 iunie, premierul nu a vrut să dea exemple concrete: „Mai exact, vom vedea după ce se va întruni acest comitet, dar eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare. Depinde foarte mult de discuțiile cu industriile respective. Începe sezonul de vară, aș vrea să avem o vacanță mult mai bună ca anul trecut și mai sigură și ne vom asigura prin aceste măsuri pe care le vom lua”.

Conform premierului, vaccinarea este soluția pentru ca România să reintre pe făgașul normal și a făcut apel la primarii din orașe și la președinții de Consilii județene să „prezinte campania de vaccinare”, pentru ca „toți românii să aibă informațiile la zi”.

„Sunt două luni foarte importante, lunile aprilie și mai, pentru că vom avea aproape 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România. La finalul lunii mai, ar însemna ca în cel mai pesimist scenariu să avem 5 milioane de persoane vaccinate, iar într-un scenariu optimist 6,3 milioane de persoane vaccinate”, a adăugat Florin Cîțu.

Acesta a precizat că este nevoie de „implicarea Bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural”.

„Dacă mergem să ne vaccinăm, vom putea să vorbim de 10 milioane de persoane vaccinate la sfârșitul lunii iulie și putem să vorbim de o redeschidere a economiei aproape în totalitate.” a spus premierul.

Publicitate

Cîțu a cerut populației să aibă răbdare
„Din păcate, numărul persoanelor înregistrate este doar 767.883 de persoane sau pe lista de așteptare, în platforma de programare. Dintre acestea, au fost notificate 442.000 de persoane și programate 64% dintre ele”, a mai spus premierul.

Acesta a cerut populației răbdare, pentru că „măsurile dau rezultate”.

„Vă cer în continuare să aveți răbdare, măsurile pe care le-am luat funcționează, dau rezultate. Ne uităm zilnic la date. Avem aceste rezultate care așteaptă că situația epidemiologică a ajuns la un platou”, a precizat Florin Cîțu.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes