Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Prejudiciu uriaș adus unei bănci din România. Mai mulți indivizi au încărcat bancomatele cu bani falși de 500 de euro. În total, 240.000 de euro falsificați au intrat în unitatea bancară

Publicat

pe

Procurorii DIICOT fac percheziții de amploare, în această dimineață, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în falsificarea banilor și înșelăciune. Anchetatorii au indicii că mai mulți indivizi ar fi încărcat bancomatele unei unități bancare cu hârtii de 500 de euro false. Prejudiciul calculat de procurori se ridică la suma de 240.000 de euro.

Publicitate

La data de 03.05.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Oficiul Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă efectuează 4 perchiziții domiciliare în municipiul București într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, punere în circulație de valori falsificate şi înşelăciune.

Anchetatorii spun că în cursul lunii noiembrie, o unitate bancară a fost prejudiciată cu suma de aproximativ 240.000 euro, prin încărcarea în bancomate, pe parcursul a 3 zile, a 486 de bancnote în valoare de 500 euro falsificate. Dintre acestea, doar șase bancnote au fost respinse de aparatele multifuncționale, restul fiind acceptate.

Bancnotele fac parte dintr-un tip de fals foarte periculos, fiind cunoscute la nivel european atât pentru calitatea superioară a contrafacerii, cât și pentru faptul că sunt imposibil de detectat cu ochiul liber.

Publicitate

În această dimineață, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Oficiul Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă efectuează 4 perchiziții domiciliare în municipiul București într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, punere în circulație de valori falsificate şi înşelăciune. Două persoane vor fi conduse la sediul DIICOT – Structura Centrală, pentru audieri.

Activitatea judiciară este realizată cu sprijinul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, suportul tennico-criminalistic fiind asigurat de Institutul Național de Criminalistică. La acțiune participă Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei și Unitatea Tehnico-Canină a Jandarmeriei. Suportul de specialitate a fost asigurat de către D.I.I.C.O.T. – Biroul Tehnic și de Criminalistică.

Perchezitii bani falsi

Perchezitii bani falsi

sursa video: DIICOT

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes