Connect with us
Publicitate

Turism

VIDEO / Prăpăstiile Zărneştiului, unul dintre cele mai frumoase locuri de ieşit în natură

Publicat

pe

Prăpăstiile (Cheile) Zărneştiului din Piatra Craiului reprezintă unul dintre cele mai impresionante obiective ale celebrului parc naţional. Romsilva a postat miercuri, pe Facebook, un superb colaj de imagini cu spectaculoasa zonă turistică.

Publicitate

Este vorba de un timelapse realizat de Mircea Vergheleţ, care a „comprimat” orele pentru a reda, în câteva secunde, frumuseţea canionului ingust cufundat în linişte şi răcoare.

„Prăpăstiile Zărneştiului, una dintre cele mai spectaculoase formaţiuni de tip chei din România, este o arie protejată cu o suprafaţă de peste 100 de hectare, fiind o zonă de interes geologic, floristic, faunistic şi peisagistic”, precizează Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva.

Unde poţi ajunge din Prăpăstiile Zărneştiului

Publicitate

Prapastiile formează un canion, de unde se poate ajunge la Platoul Măgura, cabana Curmătura şi Munţii Piatra Craiului. Pereţii de stâncă fac impresionat peisajului sălbatic care însoţeşte turistul ce se aventurează, de-al lungul defileului, spre peşterile din zonă (Mică şi Mare), spre Fântana lui Botorog sau către Fântânile Domnilor.

Parcul Naţional Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafaţă de 14.800 de hectare în judeţele Braşov şi Argeş, din care 10.860 de hectare păduri, dintre acestea, peste 6.000 de hectare fiind protejate.

„Între cele mai atractive obiective turistice ale parcului, pe lângă fauna şi flora bogată, se numără Prăpăstiile Zărneştiului, Creasta Pietrei Craiului, Cheile Dâmbovicioarei, Zaplazul, Cerdacul Stanciului şi Grohotişurile.  În Parcul National Piatra Craiului se află numeroase comunităţi locale, precum oraşul Zărneşti şi comunele Bran, Moeciu, Fundata, Dâmbovicioara şi Rucăr, unele dintre cele mai atractive destinaţii turistice. Colegii noştri au amenajat în parc 11 trasee de cicloturism şi alte 42 de trasee turistice marcate”, mai precizează Romsilva.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes