Connect with us
Publicitate

Prima pagină

VIDEO / Poiana Braşov şi Râşnovul au fost pline de turişti duminică

Publicat

pe

Publicitate

Prima duminică după relaxarea din 1 iunie a arătat că oamenii erau forate dornici de a „evada” din propriile locuinţe, la aproape 3 luni de la declanşarea stării de urgenţă de către preşedintele Klaus Iohannis.

Pe drumul de urcare spre Poiana Braşov circulaţia s-a desfăşurat în condiţii optime, însă s-a putut observa un aflux mult crescut de automobile, ca într-o zi obişnuită de week-end. Înainte de a ajunge în Poiana Mică, iubitorii de călărie au dat buluc, umplând până la refuz parcarea de la marginea drumului.

De asemenea, parcările de la intrarea în Poiană, de la Şura Dacilor şi de la Biserică au fost pline şi ele. Oamenii s-au plimbat sau au ascultat slujba ţinută de preoţi în curtea Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul, dar destul de puţini purtau mască de protecţie.

Terasa de la Restaurantul Capra Neagră era plină ochi, cozile la chioşcurile de pe marginea drumului principal din Poiană fiind de asemenea ca în zilele normale şi nici la acestea lumea nu prea ţinea cont de distanţa de 1,5 metri.

Publicitate

Pe drumul de coborâre spre Râşnov se puteau zări câteva pâlcuri de maşini parcate, în vreme ce parcarea de la Pestera Valea Cetăţii era plină de maşini, iar oamenii mergeau în grupuri pentru a o vizita. Parcarea de la urcarea spre Cetatea Râşnov şi spre Dino Parc a fost şi ea plină până la refuz, mai mult, pe marginea drumului mai bine de 2 km erau parcate alte maşini.

Că lucrurile încep să-şi revină la normal am dedus şi din mărturia unui proprietar de hotel din Râşnov care ne-a spus că „gradul de ocupare la noi astăzi este de peste 95%”.

Evident că toată lumea s-a săturat de stat în casă şi de a trăi cu teamă, că e foarte frumos şi bine pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în turism că oamenii îşi reiau cursul normal al vieţii, dar un pic mai multă responsabilitate parcă nu ar strica.  

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Marin Mora

    3 iulie, 2020 at 9:44 pm

    Dar si pline de persoane infectate cu coronavirus …turistii la unii le-au adus bani la altii Covid 19. Brasosul a ajuns pe podium la cazuri de persoane infecatate!!!Multumim NESIMȚIȚILOR din toată țara care vin la Brașov !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes