Connect with us

Prima pagină

VIDEO / Poiana Braşov şi Râşnovul au fost pline de turişti duminică

Avatar

Publicat

pe

Prima duminică după relaxarea din 1 iunie a arătat că oamenii erau forate dornici de a „evada” din propriile locuinţe, la aproape 3 luni de la declanşarea stării de urgenţă de către preşedintele Klaus Iohannis.

Publicitate

Pe drumul de urcare spre Poiana Braşov circulaţia s-a desfăşurat în condiţii optime, însă s-a putut observa un aflux mult crescut de automobile, ca într-o zi obişnuită de week-end. Înainte de a ajunge în Poiana Mică, iubitorii de călărie au dat buluc, umplând până la refuz parcarea de la marginea drumului.

De asemenea, parcările de la intrarea în Poiană, de la Şura Dacilor şi de la Biserică au fost pline şi ele. Oamenii s-au plimbat sau au ascultat slujba ţinută de preoţi în curtea Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul, dar destul de puţini purtau mască de protecţie.

Terasa de la Restaurantul Capra Neagră era plină ochi, cozile la chioşcurile de pe marginea drumului principal din Poiană fiind de asemenea ca în zilele normale şi nici la acestea lumea nu prea ţinea cont de distanţa de 1,5 metri.

Pe drumul de coborâre spre Râşnov se puteau zări câteva pâlcuri de maşini parcate, în vreme ce parcarea de la Pestera Valea Cetăţii era plină de maşini, iar oamenii mergeau în grupuri pentru a o vizita. Parcarea de la urcarea spre Cetatea Râşnov şi spre Dino Parc a fost şi ea plină până la refuz, mai mult, pe marginea drumului mai bine de 2 km erau parcate alte maşini.

Publicitate

Că lucrurile încep să-şi revină la normal am dedus şi din mărturia unui proprietar de hotel din Râşnov care ne-a spus că „gradul de ocupare la noi astăzi este de peste 95%”.

Evident că toată lumea s-a săturat de stat în casă şi de a trăi cu teamă, că e foarte frumos şi bine pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în turism că oamenii îşi reiau cursul normal al vieţii, dar un pic mai multă responsabilitate parcă nu ar strica.  

Publicitate
1 Comentariu
 • Avatar Marin Mora spune:

  Dar si pline de persoane infectate cu coronavirus …turistii la unii le-au adus bani la altii Covid 19. Brasosul a ajuns pe podium la cazuri de persoane infecatate!!!Multumim NESIMȚIȚILOR din toată țara care vin la Brașov !!!

 • Eveniment

  Un poliţist din Baraolt s-a împuşcat în cap

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Publicitate

  La data de 28 ianuarie, un agent de poliție, de 24 de ani, din cadrul Poliției Orașului Baraolt a fost găsit de către colegii acestuia într-o cameră din sediul poliției, prezentând o plagă împușcată la nivelul capului.

  La momentul în care a fost găsit, polițistul prezenta semne vitale.

  La fața locului a fost solicitat imediat un echipaj medical, care după intervenție, l-a transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

  Poliţistul a fost internat la o unitate medicală în stare gravă, comatoasă. Din nefericire, acesta a murit pe patul de spital.

  În continuare, se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

  Polițistul își desfășoară activitatea în cadrul I.P.J. Covasna din anul 2019, fiind absolvent al unei școli de agenți de poliție.

  Din primele verificări, este vorba de o tentativă de suicid

  Citește mai mult

  Eveniment

  FOTO – VIDEO / Aproape 450.000 e euro falşi şi peste un kilogram de cannabis au găsit procurorii DIICOT Braşov

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Publicitate

  În această dimineaţă, procurorii DIICOT-S.T. Braşov împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au efectuat un număr de 28 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Brașov, Craiova, Ploiești și a judeţului Alba, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc.

  În fapt s-a reținut că, începând cu luna august 2020, un număr de 3 suspecţi, au constituit pe raza municipiului Brașov, un grup infracțional organizat având ca principal obiectiv obținerea unor sume mari de bani din falsificarea de monedă străină, respectiv euro, de diferite cupiuri.

  Publicitate

  În urma colaborării cu EUROPOL, s-a stabilit faptul că falsurile produse de membrii acestei grupări au fost semnalate pe teritoriul a 10 state din cadrul Uniunii Europene.

  Cele 10 state din cadrul Uniunii Europene pe teritoriul cărora au fost semnalate falsurile produse de către membrii acestei grupări sunt România, Austria, Belgia, Germania, Spania, Italia, Grecia, Lituania, Olanda și Slovacia. În aceste state au fost plasate un număr de 441 de bancnote din cupiura de 50 de euro contrafăcute.

  Din investigațiile efectuate în cauză, a rezultat faptul că o parte dintre membrii grupului au întrevăzut o oportunitate și din contrafacerea de bancnote emise de către statul român, respectiv bancnote din cupiură de 100 de lei, sens în care au desfășurat mai multe activități, în vederea obținerii unei calități a bancnotei cât mai apropiată de original.

  Un alt palier abordat a fost reprezentat de implicarea în activități de trafic de droguri de risc și de mare risc, sens în care membrii grupului au oferit/vândut droguri de risc și de mare risc (cannabis și cocaină), mai multor persoane.

  S-a reţinut faptul că, în perioada 25 – 31 ianuarie 2021, membrii grupării au intenționat să pună în circulație suma de 50.000 de euro, compusă din bancnote din cupiură de 50 de euro falsificate.

  Publicitate

  În urma perchezițiilor efectuate, a fost identificată aparatura folosită în activitățile de falsificare (imprimante, scanere, calculatoare, cerneluri speciale), documente de identitate ce par a fi contrafăcute, suma de 445.770 de euro, formată din bancnote de diferite cupiuri, susceptibile a fi falsificate, aproximativ 1.250 de grame de cannabis, 10 grame de cocaină, precum și sumele de 11.670 de euro, 800 de dolari și 42.780 de lei.

  La sediul DIICOT- S.T.Braşov au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 21 de persoane.

  Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

  Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate Craiova, Ploiești, Alba și București, şi al jandarmilor din cadrul G.M.J. Burebista Brașov.

  Publicitate

  Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  Citește mai mult

  Eveniment

  VIDEO / Misiune în nămeţi! Cum patrulează jandarmii montani de la Bâlea în zăpadă de peste un metru şi jumătate

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Publicitate

  Ninsoarea a pus stpânire pe crestele munţilor. Cu siguranţă cel mai mare strat de zăpadă din ţară este în vârul munţilor Făgăraş. La peste 2.000 de metri altitudine zăpada ajunge în multe locuri la peste un metru şi jumătate, iar oamenii care trebuie stau acolo au o misiunea foarte grea.

  Nămeţii dau mari bătăi de cap jandarmilor montani care au punctul de lucru acolo. În vârful Munţilor Făgăraş se află Postul de jandarmi montan Bâlea al Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu. Acolo sunt mereu prezenți jandarmii. Este un post de jandarmi montan permanent.

  Aceştia sunt prezenţi pentru prevenirea accidentelor, informarea turiştilor, căutarea şi salvarea persoanelor aflate în dificultate.

  Ministerul Afacerilor Interne a comentat şi el experienţa jandarmilor montani de la Bâlea:

  „Au plecat de dimineață de la Sibiu…
  Au luat telecabina de la Bâlea Lac și apoi au mers timp de o oră prin zăpadă mai mare de un metru, până la Baza de salvare, acolo unde își au „biroul”.
  Sunt jandarmii montani din masivul Făgăraș, cei care au grijă ca turiștii, destul de mulți chiar și în această perioadă, să fie în siguranță.
  Au la activ zeci de misiuni de salvare desfășurate în condiții extreme, viscol puternic, vizibilitate redusă, temperaturi mult sub limita înghețului sau zone greu accesibile.
  Sunt oameni care niciodată nu au spus nu se poate.
  Știu pe dinafară fiecare bucățică din acești munți și împreună cu colegii de la Salvamont și-au pus de multe ori viața în pericol pentru a o salva pe a celor care aveau nevoie de ajutor.
  Nu vor să descurajeze pe nimeni să facă drumeții pe munte pe timp de iarnă, doar fac o serie de recomandări pe care trebuie să le respectați pentru a fi în siguranță:
   Informați-vă din timp asupra traseului propus, precum şi asupra programului de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu;
   Consultați prognoza meteorologică înainte de a pleca la drum;
   Purtați echipament adecvat zonei de munte;
   Nu plecați pe munte dacă ați consumat băuturi alcoolice;
   Folosiți numai traseele marcate şi să nu vă abateți de la acestea;
  Dacă vă aflați în dificultate pe munte, apelați numărul unic de urgenţă 112, precizând următoarele: datele de identificare, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.”

   

  Citește mai mult
  Publicitate

  De Interes

  >