Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / „Piramida energetică” nu a făcut minuni pentru doi turiști care încercau să ajungă la Sfinxul din Bucegi. Ei au rămas blocați pe munte și au cerut ajutorul salvamontiștilor

Publicat

pe

Publicitate

Ca în fiecare an, dorința oamenilor de a asista la un fenomen pe care ei îl numesc miraculos creează inevitabil și probleme. „Ziua Sfinxului” s-a încheiat cu intervenții pentru salvamontiștii care au fost solicitați să coboare de pe munte persoane rămase blocate pe timp de noapte.

Este și cazul a doi turiști care s-au rătăcit în masivul Bucegi după lăsarea întunericului și care au sunat la 112 ca să ceară ajutor pentru că nu știau cum să ajungă la baza muntelui. Inconștiența lor a fost cu atât mai mare cu cât au plecat spre platoul Bucegi fără să fie echipați de munte. Unul dintre ei purta blugi rupți, în picioare avea pantofi de stradă și avea pe el o geacă mai degrabă de toamnă.

„Cei doi încercau să ajungă la Sfinx, dar au ales cel mai periculos traseu turistic. Când au dat de zăpadă și au văzut că se întunecă, au intrat în panică și au cerut ajutor”, au spus reprezentanții Salvamont Bușteni.

Dar nu toată lumea a putut ajunge în vârful muntelui. Un turist străin, costumat în conte, cu pelerină, joben, umbrelă și un troller pe care îl trăgea după el, a fost întors din drum de salvamontiști pentru că nu era echipat de munte.

Publicitate

Piramida energetică a adunat seara trecută sute de oameni, pe platoul Bucegi. Turiști din toate colțurile lumii au urcat pe munte pentru a celebra Ziua Sfinxului. Legenda spune că în fiecare an, pe data de 28 noiembrie, razele soarelui formează o piramidă luminoasă deasupra Sfinxului. Cei care sunt martori ai fenomenului spun că această piramidă energetică ar avea puteri miraculoase.

Partea dificilă a acestui eveniment a venit după lăsarea întunericului. Telegondola din Bușteni s-a închis la ora 16.00, iar turiștii care s-au încărcat energetic au fost nevoiți să își caute drumul spre casă, pe jos.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes