Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Peste 60 de infracţiuni informatice într-un dosar al poliţiştilor braşoveni. 15.000 de cartele telefonice au fost găsite la percheziţii

Publicat

pe

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii a 31 de infracțiuni de fals informatic, 18 infracțiuni de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și 13 tentative la infracțiunea de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Publicitate

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că mai multe persoane, utilizând cartele telefonice prepay, ar fi contactat, prin intermediul unei rețele de socializare, diferite persoane, care ar fi postat pe un site de comercializare online, anunțuri privind vânzarea unor produse.

Ulterior, sub pretextul că ar dori achiziționarea acelor bunuri, cei în cauză ar fi comunicat vânzătorilor faptul că vor achita online contravaloarea produselor, sens în care ar fi trimis persoanelor vătămate link-uri către o pagină web, care reprezenta, în fapt, o copie fidelă a unui site de comercializare online și le-ar fi solicitat acestora introducerea datelor aferente unui card bancar, unde ar fi trebuit efectuată plata.

În fapt, această copie a site-ului de comercializare online ar fi folosită pentru a obține datele de identificare ale cardurilor bancare ale vânzătorilor, ulterior datele obținute fiind folosite pentru realizarea unor tranzacții neautorizate la diferiți comercianți online sau în aplicații de transfer bani.

Publicitate

La data de 16 iunie 2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate -I.G.P.R., Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Secția 6 Poliție și Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au efectuat patru percheziții domiciliare în București, la locuințele persoanelor bănuite de comiterea infracțiunilor cercetate, de unde au fost ridicate mai multe dispozitive electronice, 15.000 de cartele prepay, sigilate și utilizate, precum și alte mijloace de probă necesare continuării cercetărilor.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor.

video
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes