Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Peste 20 de studenţi ai Universităţii Transilvania din Braşov au sărbătorit la Ziua Naţională a României în Cuba

Publicat

pe

Publicitate

Evenimentul dedicat marcării Zilei Naţionale a Romaniei la Havana, s-a bucurat de un real succes!

Cu sprijinul Universității Transilvania din Brașov și al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din Bucuresti, Ambasada României la Havana a marcat Ziua Naționala a României printr-un eveniment-spectacol, care a cuprins muzică, dans popular, ateliere de creație, degustare de vinuri și produse specifice romanesti, organizat în cadrul unei locații de prestigiu, Muzeul de Belle -Arte din Havana.

La eveniment au participat şi peste 20 de studenti ai Universitatii Transilvania din Brasov, care au marcat Ziua Naţională a Romaniei, în Cuba.

Un moment muzical unic a fost oferit de orchestra mixtă româno-cubanză, compusa din profesori și studenți ai Universității Transilvania din Brașov, membri ai Orchestrei Filarmonice a Universității de Arte din Havana, ai Orchestrei Simfonice Naționale din Cuba și ai corul Institutului Superior de Arte din Havana. Aceștia au interpretat Rapsodia Română de George Enescu și ”The lonely Shepherd” scrisă de James Last, dar cunoscută în lume prin intermediul maestrului Gheorghe Zamfir.

Publicitate

La finalul concertului, ansamblurile de dansuri ale celor două universități prezente au încântat audiența formată din membri ai corpului diplomatic, autorități cubaneze, romani din Cuba, oameni de afaceri și de cultură, repezentanți ai mass-media, cu frumusețea jocului românesc și a cosrumelor populare specifice.

„Am dorit ca în acest an, elementul central al Zilei Nationale in Cuba să fie reprezentat de sectorul Educatiei, nu doar pentru că în 2022 au fost semnate 113 acorduri de cooperare între universitățile celor două țări, ci și pentru că acesta este un sector care ne unește, în dezideratul comun de a asigura un viitor mai bun noilor generații și de a construi o cultura a Păcii în beneficiul umanității. Ne bucuram, prin urmare, să avem alături de noi, în această zi de mare sărbătoare, un număr important de studenți români și cubanezi!” a tranamis în discursul său, ambasadorul Romaniei în Cuba, Theodora Magdalena Mircea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes