Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Peste 2.000 de locuri de muncă pentru refugiaţii ucraineni ajunşi la Braşov

Publicat

pe

Publicitate

Brașovul, printre primele orașe care îi așteaptă pe refugiații ucraineni cu oferte concrete de locuri de muncă. Companiile din Brașov oferă peste 2.000 de locuri de muncă în IT, industria automotive, HoReCA, dar și în retail, triere sau logistică.

„Am convocat o întâlnire cu autoritățile din domeniu, cu AJOFM, cu Camera de Comerț și Industrie Brașov și cu mediul de afaceri pentru a discuta, pe de o parte, provocările ridicate de contextul legislativ, pentru că există deja ordonanțe și hotărâri de guvern care permit angajarea, dar care sunt actualizate de la o zi sau o săptămână la alta. Pe de altă parte, am dorit să avem o primă imagine asupra numărului de locuri de muncă pe care Brașovul le poate oferi refugiaților. Ordinul de mărime este îmbucurător, vorbim de peste două mii de locuri de muncă, locuri de muncă prioritar în domenii tradiționale pentru Brașov, cum ar fi IT, cum ar fi zona de inginerie și automotive, cum ar fi segmentul HoReCa, dar și locuri de muncă care sunt pretabile și deschise și celor care nu au calificări înalte- în retail, în triere, în logistică – care pot fi ocupate în urma unui curs de o săptămână sau două. Multe companii și-au arătat disponibilitatea de a asigura transport la locul de muncă pentru refugiații ucraineni sau chiar servicii de traducere și interpretariat. Este foarte îmbucurător că există această disponibilitate din partea mediului de afaceri, mai ales că firmele sunt interesate nu doar forța de muncă, ci și de aspecte care țin de integrare – centre de îngrijire pentru copii pe timpul zilei, suport pentru a găsi o locuință, pentru a plăti o chirie. Brașovul a reacționat foarte bine la nivel de comunitate, cred că suntem printre primele orașe care anunță că avem mii de locuri de muncă disponibile pentru refugiați ucraineni”, a declarat primarul Allen Coliban.

În aceste zile se lucrează la crearea unei baze de date cu locurile de munca disponibile, calificările necesare, condițiile pe care le oferă angajatorul și pachetul salarial pe care acesta îl asigură.

Cel târziu săptămâna viitoare, la CATTIA, va fi deschis un birou de integrare în cadrul căruia, pe lângă servicii de integrare desfășurate în parteneriat cu autoritățile și instituțiile de resort (AJOFM, ITM, Inspectoratul Județean Școlar Brașov și Centrul de integrare migranți) vom oferi sprijin pentru companiile brașovene care vor sa asimileze angajați ucraineni.

Publicitate

Acest demers vizează mediul de afaceri din întreaga zonă metropolitană, parcurile industriale din zonă, astfel că proiectul de integrare în piața muncii a refugiaților din Ucraina va fi derulat prin Agenția Metropolitană Brașov.

Brașovul, printre primele orașe care îi așteaptă pe ucraineni cu oferte  de locuri de muncă
play-sharp-fill

Brașovul, printre primele orașe care îi așteaptă pe ucraineni cu oferte de locuri de muncă

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes