Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Peste 100 de firme braşovene discută pentru a putea angaja cât mai mulţi refugiaţi ucraineni care vor să muncească aici

Publicat

pe

Publicitate

Primarul Allen Coliban a convocat astăzi o întâlnire on-line cu reprezentanții a peste 100 de companii din industrie, IT&Hightech, HoReCa care își desfășoară activitatea la Brașov, la care se adaugă cluburile de afaceri german și francez și Centrul de Integrare pentru Migranți Brașov, în încercarea de a crea oportunități de angajare provizorie pentru refugiații care intenționează să rămână în Brașov.

„Brașovul a fost dat de multe ori drept exemplu pentru felul în care ne-am mobilizat în contextul crizei refugiaților din Ucraina. Războiul nu s-a terminat și primim în continuare fluxuri importante de refugiați. Este momentul să ne gândim pe termen mediu și lung, să ne gândim cum putem să-i integrăm pe cei care vor să stea timp de săptămâni sau luni în zona noastră. În acest sens, astăzi am convocat, la ora 16.30, o discuție cu mediul de afaceri, urmând să inventariem locurile de muncă disponibile și care sunt domeniile cu cea mai mare cerere pe piața forței de muncă, astfel încât să comunicăm aceste lucruri, proactiv, și către cei care vin să ne viziteze. În paralel, căutăm soluții cu inspectoratul școlar județean pentru integrarea în sistemul educațional a copiilor care vin din Ucraina“, a declarat primarul Allen Coliban.

Ulterior acestei discuții, în cadrul Centrului Comunitar „Brașov pentru Ucraina“ va fi creat și un birou de integrare, care va face legătura între locurile de muncă disponibile pentru refugiații ucraineni și cererea din partea acestora, precum și, de accesul copiilor și studenților în instituții de învățământ din Brașov, inclusiv cursuri de limbă pentru adulți.

Primarul se întâlnește astazi cu reprezentanții a peste 100 de companii brasovene
play-sharp-fill

Primarul se întâlnește astazi cu reprezentanții a peste 100 de companii brasovene

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes