Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Pericolele la care se expun pietonii când trec stăzile Braşovului pe trecere. Neacordarea de prioritate pare un lucru normal în Brașov

Publicat

pe

Trecerile pentru pietoni au ajuns o adevărată aventură pentru braşoveni. Tot mai mulţi şoferi nu dau prioritate celor care trec strada şi circulă cu viteză chiar dacă pe trecere sunt oameni. Un scurt videoclip a fost publicat recent pe Facebook de Asociația pentru Siguranță Urbană și Mediere. În filmarea făcută la câteva treceri de pietoni se vede cum aceştia îşi riscă viaţa trecând strada regulamentar.

Publicitate

„Semaforizarea trecerilor de pietoni!

Acestea sunt doar câteva situații surprinse, în decurs de 15 minute, la trei treceri de pietoni din Brașov! Conducătorii auto trebuie să fie mai atenți! Se impune semaforizarea trecerilor de pietoni! Conceptul de siguranță urbană presupune implementarea unor politici, măsuri concrete, care să conducă la creșterea nivelului de siguranță al cetățeanului pe domeniul public. Măsurile pe care administrația locală le va lua în viitor, referitor la acest subiect, sunt de apreciat. Orice investiție, pe acest subiect, este binevenită și necesară!

Reprezentanții primăriei au avut o nouă rundă de discuții cu reprezentanții Poliției Municipiului Brașov pentru a suplimenta măsurile de creștere a siguranței cetățenilor la traversarea străzilor pe trecerile de pietoni. Încă de la sfârșitul anului trecut, propunerea Municipalității a fost de înlocuirea a sistemelor de reducere a vitezei (bumpere), cu alte soluții care să protejeze pietonii și să permită desfășurarea traficului, pietonal și auto, în condiții optime. Conform viceprimarului Sebastian Rusu, soluția propusă de municipalitate este montarea de sisteme de semaforizare cu buton a trecerilor de pietoni și iluminatul suplimentar al acestora, cu sisteme dedicate. Peste 30 de treceri de pietoni urmează să fie semaforizate. Demersul Primăriei Brașov este necesar și de apreciat!”, au scris reprezentanţii ASUM pe o rețea de socializare.

Publicitate
[fvplayer id=”171″]
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes