Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Pericol de explozie şi la Braşov! Firma care deține stația GPL care a explodat la Crevedia are cinci staţii în judeţul nostru, niciuna nu are autorizaţie de securitate la incendiu. În total 23 de staţii, din Braşov, nu au autorizaţie

Publicat

pe

Publicitate

Flagas, firma care deține și stația GPL care a explodat la Crevedia, deține cinci stații GPL şi în județul Brasov. Cele cinci staţii funcționează sub brabdul RBC Gas. Tri dintre stațiile GPL sunt chiar în municipiul Brașov. Niciuna nu are autorizaţie de securitate la incendiu de la ISU Braşov. 

Staţiile GPL sunt strada Harmanului, pe strada Cristianului şi pe Zaharia Stancu. Încă două mai sunt in Râșnov şi în Codlea. Toate au autorizații de funcționare de la Agenția de Protecția Mediului, dar niciuna nu are autorizații de la ISU Brașov.

„Sunt în număr de cinci, şi pentru niciunul dintre aceste obiective nu s-a obținut autorizație de securitate la incendiu. Unul din principalele motive pentru care nu s-a obținut autorizația de securitate la incendiu, ar fi că acestea nu au respectat distanțeze de amplasare față de anumite construcții și amenajări.”, a spus Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

Mai mult ISU Braşov a înceout încă de astăzi controalele la staţiile GPL din judeţul Braşov. Conform autorităților, până acum nu s-au găsit nereguli majore, însă sunt şi 23 de stații care nu au autorizație de securitate la incendiu.

Publicitate

Pot funcţiona fără autorizaţie. Aceste obiective nu se încadrează în categoria de construcţii şi amenajări pentru care se poate opri funcţionarea, conform Hotărârii de Guvern 915/2015. Se aplică amenzile corespunzătoare în funcție de neregulile constatate.

„S-a dispus efectuarea de controale la stațiile GPL din județul Brașov. Se verifică existență autorizațiilor de securitate la incendii, se verifică stingătoarele, instalațiile electrice și instruirea personalului. Se vor desfășura pe parcursul acestei săptămâni aceste controale. Intenționăm să verificăm toate stațiile GPL din județul Brașov. S-au constatat nereguli, însă nu nereguli majore. Toate stațiile verificate astăzi dețineau autorizație la incendiu. Vom continua verificările și în perioada următoare, bineînțeles că se vor aplica sancțiuni acolo unde este cazul. 

Din evidențele ISU Brașov 32 de stații GPL din județ dețin autorizațiile de securitate la incendiu ia în ultimii patru ani s-au acordat 23 de respingeri. Cele 23 de stații GPL nu dețin autorizație de securitate la incendiu.”, a completat Ciprian Sfreja.

statii GPL Brasov
play-sharp-fill

statii GPL Brasov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes