Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Percheziţii la traficanţi de droguri din Braşov, Bucureşti şi alte patru judeţe. Aproape jumătate de kilogram de canabis, dar şi alte droguri au fost găsite

Publicat

pe

Publicitate

La data de 04.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism –Biroul Teritorial Buzău împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău au pus în aplicare 40 de mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Buzău, Galați, Brăila, Vrancea, Brașov și  în municipiul București, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat,  trafic de droguri de risc și mare risc și  efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

În cauză s-a reținut că, în anul 2022, în județul Buzău s-a constituit un grup infracțional organizat în scopul procurării și vânzării drogurilor de risc și mare risc și substanțelor cu efect psihoactiv.

În perioada 2022 – aprilie 2023, grupul infracțional a procurat, deţinut, transportat, manipulat, ambalat, oferit, intermediat și comercializat droguri şi substanţe psihoactive. Grupul a acționat pe trei paliere, după cum urmează:

  • primul palier alcătuit din dealerii principali care au deținut și oferit spre vânzare cantități mari de substanțe;
  • al doilea palier alcătuit din dealerii care s-au aprovizionat de la cei din palierul primar și au oferit spre vânzare substanţe interzise către dealerii din palierul III și direct către consumatori;
  • ultimul palier constituit din dealeri ce au oferit direct spre vânzare consumatorilor sau au intermediat vânzări pentru a își asigura consumul propriu gratuit.

Au fost puse în executare 32 de mandate de aducere, audierile fiind realizate la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău

Publicitate

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate sumele de 5.700 lei și 450 de euro, 17 telefoane mobile, 4 cântare electronice de mare precizie, 9 grindere și  cantitățile de 450 de grame de canabis, 140 de grame de hașiș, comprimate cu droguri sintetice și o cantitate de substanță pulverulentă, albă, care urmează a fi expertizată.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

La activități au participat și polițiști ai Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Ploieşti, Galați și București, Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, Vrancea, Ialomița, Ilfov, Dâmbovița, jandarmi ai Inspectoratele de Jandarmi Județene Buzău, Galați, Vrancea, ai Grupărilor Mobile de Jandarmi Ploiești, Brașov şi Galați, precum și de la Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Percheziție droguri Buzău
play-sharp-fill

Percheziție droguri Buzău

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes