Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Percheziții la Brașov și în alte trei județe într-un dosar de șantaj, camătă și proxenetism. Șapte suspecți au fost reținuți

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, au efectuat 16 percheziții domiciliare în județele Brașov, Argeș, Prahova, Ilfov și în municipiul București, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de șantaj, camătă, proxenetism și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Publicitate

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada ianuarie-octombrie 2023, persoanele bănuite de proxenetism, ar fi înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei, atât pe raza județului Brașov, cât și în alte județe.

De asemenea, una dintre persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunii de camătă ar fi acordat împrumuturi, percepând o dobândă cuprinsă între 20%-40%, iar în cazul uneia dintre persoanele bănuite s-a stabilit faptul că aceasta ar fi condus un autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere.

Totodată, două dintre persoanele bănuite ar fi șantajat alte două persoane vătămate, prin constrângere și amenințări, să le remită sume de bani necuvenite. Au fost vizate persoanele care înlesneau practicarea prostituției și care ar fi obținut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției.

Publicitate

De asemenea, au fost vizate persoane care ofereau spre închiriere, în regim hotelier, diverse locații pe raza mun. Brașov și care ar fi cunoscut activitatea de prostituție desfășurată de femei, acestea fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism sub forma înlesnirii și obținerii de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției. Nu în ultimul rând, au fost vizate și persoanele care ar fi înlesnit practicarea prostituției prin transportarea femeilor către locațiile clienților și ar fi obținut în acest mod foloase patrimoniale.

Astfel, la data de 24 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Brașov și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, cu sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Argeș, Prahova și Ilfov, precum și cu sprijinul polițiștilor din cadrul D.G.P.M.B. – S.I.C. Sector 2 și luptători S.A.S. au pus în executare 16 mandate de percheziție domiciliară și 9 mandate de aducere pe raza județelor Brașov, Argeș, Prahova, Ilfov și pe raza municipiului București.

Cu ocazia desfășurării perchezițiilor domiciliare au fost ridicate bunuri, valori și înscrisuri în vederea completării materialului probator, precum și bijuterii și sume de bani în valoare de aproximativ 150.000 de lei, precum și un autoturism. Au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov 17 persoane, în vederea audierii.

În cauză, față de 9 persoane cercetate s-a pus în mișcare urmărirea penală, 7 dintre acestea au fost reținute pentru o perioadă de 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov, iar pentru celelalte 2 persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Persoanele reținute urmează a fi prezentate de către procurorul de caz în cursul zilei de mâine, 25 octombrie, în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Publicitate
Perchezitii

Perchezitii

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes