Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Percheziţii la Braşov într-un dosar care priveşte vânzarea de măşti „fake” în spitale

Publicitate

Publicat

pe

Mii de măști falsificate au ajuns în spitalele din România. Polițiștii fac luni dimineață zece percheziții în București și în județele Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș. Anchetatorii fac cercetări într-un dosar de înșelăciune. Suspecții au vândut unui spital COVID măști falsificate, care ar fi purtat marca unor produse originale.

Publicitate

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice fac zece percheziții domiciliare în municipiul București și în județele Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș, într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică. În cauză se fac cercetări pentru înșelăciune și punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Faptele au legătură cu activitatea de comercializare către o unitate spitalicească desemnată drept spital faza I pentru asistența pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 de măști de protecție ce poartă o marcă înregistrată cunoscută la nivel mondial, produse cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute, potrivit Poliției Române.

Măștile au ajuns la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, de unde au fost prezentate la un moment dat imagini cu aceste produse al căror filtru cădea, transmite Digi24.

Publicitate

Presa locală a scris că filtrele acestor măști considerate ca fiind cele mai bune aveau probleme, astfel că medicii erau expuși pericolului de infectare.

După perchezițiile de luni, se vor pune în aplicare 6 mandate de aducere, suspecții urmând să fie duși la poliție pentru audieri.

La activități participă luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și specialiștii Institutului Național de Criminalistică. La acțiune participă polițiștii inspectoratelor județene de poliție Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes