Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Percheziţii într-un dosar de camătă şi şantaj la Braşov. Indivizii cereau dobânzi de 100% şi lăsau victimele fără case sau bunuri

Publicat

pe

Astăzi, 4 ianuarie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, au efectuat 3 percheziții domiciliare în județul Brașov, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de camătă și santaj.

Publicitate

Din cercetări a reieșit faptul că, în cursul anului 2023, persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunilor de camătă ar fi acordat împrumuturi, percepând o dobândă de pana la 100%, existând și situații în care persoanele vătămate sa fie deposedate de locuințe ori diferite bunuri, în contul datoriilor.

Acestea ar fi șantajat mai multe persoane vătămate, prin constrângere și amenințări, să le remită sume de bani necuvenite.

Astfel, la data de 04 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Brașov și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară și 3 mandate de aducere pe raza județului Brașov.

Publicitate

Cu ocazia desfășurării perchezițiilor domiciliare au fost ridicate bunuri, valori și înscrisuri în vederea completării materialului probator, sume de bani în valoare de aproximativ 42.000 lei, un utilaj agricol tip tractor, precum și aproximativ 30 kg articole pirotehnice deținute ilegal.

Au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov 18 persoane, în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

[fvplayer id=”1484″]

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes