Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Percheziţii în Râșnov și Hărman într-un dosar de înşelăciune cu criptomonede. Prejudiciul depășește 1,5 milioane de lei

Publicat

pe

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au declanșat astăzi o operațiune amplă, desfășurând 6 percheziții în localitățile Râșnov și Hărman din județul Brașov, precum și în comuna Ștefăneștii de Jos din județul Ilfov. Acestea au vizat sediile unor societăți comerciale, domiciliile unor persoane și locul de muncă al unei suspecte, în cadrul unei anchete privind infracțiuni de înșelăciune și spălare de bani.

Conform informațiilor obținute în urma cercetărilor, se pare că, în perioada august 2021 – mai 2022, suspecții au indus în eroare mai multe persoane fizice prin prezentarea unor proiecte de investiții în criptomonede, în special comercializarea de NFT-uri, care ulterior nu au fost realizate.

Banii obținuți în mod fraudulos au fost utilizați pentru achiziționarea unor active prin intermediul unor persoane interpuse, cu scopul de a ascunde și disimula adevărata sursă a sumelor tranzacționate.

Prejudiciul cauzat victimelor este estimat la peste 1.580.000 de lei, sumă semnificativă care i-a afectat financiar pe cei înșelați.

Publicitate

În timpul perchezițiilor, polițiștii vizează descoperirea și confiscarea documentelor folosite în activitatea infracțională, precum și a dispozitivelor de stocare a informațiilor și valorilor implicate în acest caz, pentru a se institui măsuri asigurătoare.

Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române a oferit suportul de specialitate necesar desfășurării acestei operațiuni.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, precum și al polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov și jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov.

Este important de menționat că pe durata întregului proces penal, persoanele implicate în acest scandal vor beneficia de toate drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, inclusiv prezumția de nevinovăție.

perchezitii crzptomonede
play-sharp-fill

perchezitii crzptomonede

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes