Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Percheziții în Covasna, Harghita și alte 6 județe la o grupare specializată în traficul internațional cu autovehicule de lux

Publicat

pe

Este desfășurare impresionantă de forțe în 8 județe din România pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate specializată în traficul internațional cu autovehicule de lux. Dosarul penal este coordonat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, iar percheziții se desfășoară în județele Mureș (30), Vaslui (4), Teleorman (2), Harghita (2), Covasna (1), Sibiu (1), Bihor (1) și Neamț (2).

47 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare. Suspecții sunt cercetați pentru constituirea de grup infracțional organizat, abuz de încredere, tăinuire, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

„Din cercetări, a reieșit că mai multe persoane ar fi constituit o grupare infracțională, care, pe parcursul anului 2021 și până în prezent, ar fi acționat pe linia traficului internațional de autovehicule de lux, prin închirierea sau achiziționarea (în sistem leasing) a unor autoturisme de lux, autoutilitare, utilaje și vehicule de tractări, pe care le-ar fi transportat din Elveția pe teritoriul României, în vederea valorificării acestora în mod fraudulos sau pentru a fi dezmembrate, în vederea obținerii ilegale de bani”, au declarat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

Acțiunile beneficiază de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Ordine Publică, Biroului Investigații Criminale Târgu Mureș, Biroului Investigații Criminale Reghin, al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Colonel Sabin Motora” Mureș, jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Mureș, precum și al polițiștilor din cadrul serviciilor de investigații criminale ale inspectoratelor de poliție județene Vaslui, Teleorman, Bihor, Harghita, Covasna, Sibiu și Neamț.

Publicitate
Perchezitii trafic autovehicule de lux
play-sharp-fill

Perchezitii trafic autovehicule de lux

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes