Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Părinții vor putea primi zile libere plătite pentru perioada în care copiii lor învăță online

Publicat

pe

Un proiect de ordonanţă de urgenţă, conform căruia părinţii vor beneficia de zile libere în perioadele în care copiii lor studiază în sistem online, a fost pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de ieri, notează Agerpres. Propunerea de suplimentare a ordinii de zi cu acest proiect a venit din partea vicepremierului Raluca Turcan şi a fost aprobată de premierul Ludovic Orban.

Publicitate

„Ministerul Muncii este în măsură să prezinte astăzi, în primă lectură, o ordonanţă de urgenţă prin care părinţii să poată să beneficieze de zile libere plătite pentru a sta acasă cu copiii, dacă unităţile pe care copiii lor le frecventează se află în scenariul galben, hibrid sau în scenariul roşu.

Practic, părinţii vor putea să beneficieze de aceste zile libere plătite dacă nu îşi desfăşoară activitatea în regim de telemuncă sau de muncă la domiciliu şi, de asemenea, aceste zile libere se acordă pe toată perioada în care se aplică scenariile galben şi roşu, pentru şcolile pe care le frecventează copiii, conform hotărârilor date de consiliile judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a precizat Raluca Turcan.

Ea a menţionat că acest beneficiu ar urma să se acorde pe toată perioada stării de alertă, iar premierul Orban a atras atenţia că, în cazul scenariului galben, măsura se va aplica pentru zilele în care copilul studiază în sistem online.

Publicitate

Sursa: Agerpres

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes