Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Parcul fotovoltaic al lui Călin Donca, din Săcele, nu ar fi racordat la rețeaua publică. Milionarul le promitea investitorilor săi câștiguri fabuloase, chiar dacă panourile solare nu funcționau. Printre păgubiți ar fi și cunoscutul influencer român, Dorian Popa

Publicat

pe

Sute de oameni ar fi fost păcăliți să investească în afacerile cu panouri solare ale milionarului Călin Donca, iar odată cu reținerea lui apar informații șocante în spațiul public. Deși a inaugurat cu mare fast un parc fotovoltaic, la câțiva pași de vila lui impunătoare din Săcele, panourile nu ar fi funcționat niciodată, spun autoritățile locale. Primarul Virgil Popa spune că Donca nu a primit aviz ca panourile să funcționeze deoarece vila în care locuiește, împreună cu alte două clădiri, nu ar fi intabulate. Din acest motiv, omul de afaceri nu poate porni instalația care produce energie de la soare până când va intra în legalitate cu proprietățile sale.

Publicitate

„Acest parc nu este racordat. Domnul Călin Donca a solicitat un certificat de urbanism în luna august, i s-a emis acest document, sigur condiționat ca și restul de clădiri care au fost construite fără documente de autorizare de construire să intre în legalitate cu ele. Și l-a inaugurat probabil numai a fost de fațadă, în sensul că a amplasat acele panouri fotovoltaice, dar aia nu înseamnă că este și racordat la rețeaua de alimentare cu energie electrică. A fost din oficiu impozitat pentru că el n-a declarat acel imobil și la ora actuală figurează cu restanțe, cu debite la primăria Săcele, la taxe locale și impozite, undeva aproximativ 5.500 de lei, impozitat din oficiu pentru că nu și-a declarat imobilul pe care l-a construit în 2017”, a declarat Virgil Popa, primarul municipiului Săcele.

Călin Donca a câștigat milioane de euro din afaceri cu panouri solare și a decis să înceapă un business pe cont propriu. Așa a apărut compania Solera X, o firmă care permitea oricărei persoane să investească bani în parcuri fotovoltaice. La sfârșitul lunii martie, milionarul inaugura la Săcele un parc fotovoltaic, iar unul dintre investitori ar fi fost chiar celebrul influencer român, Dorian Popa. Panourile au fost montate chiar la câteva zeci de metri de vila impunătoare a omului de afaceri.

Iată un videoclip de la inaugurarea parcului fotovoltaic din Săcele, eveniment la care a luat parte și Dorian Popa.

Publicitate
@calin.donca

Inaugurarea parcului fotovoltaic S1P400 ! 🎉 #calindonca #solerax #e31 #energy #greenenergy #parcfotovoltaic #panourifotovoltaice #energie #viral #fy #fyp

♬ original sound – Calin Donca

Cunoscutul vlogger spune că a aflat din presă despre dosarul penal deschis pe numele lui Călin Donca și crede că ar fi unul dintre sutele de păgubiți care au investit în parcurile fotovoltaice.

„Sunt șocat, sunt consternat și în același timp debusolat pentru că nu știu ce se întâmplă, nu știu ce urmează cu investițiile noastre. Parcurile există fizic, lucru care ne induce în eroare și mai tare pe noi cei care am investit acolo. Este posibil să fi fost părtaș la o escrocherie, ca să spun așa. Până acum noi cei care am reușit să ne reunim telefonic nu am reușit niciunul dintre noi să și încasăm ceva în urma investiției. Din păcate, din partea lui Călin Donca nu dăm de nimeni, nu răspunde nimeni la telefon, este așa un fel de ceață totală în care nu știm cum să acționăm”, a declarat Dorian Popa.

Pe rețelele sociale Călin Donca pozează în partenerul de afaceri corect, care nu ar face nimic ca să piardă încrederea investitorilor săi. Ba chiar spune că cei care au investit în parcurile fotovoltaice încep să vadă roadele. Iată ce spunea Donca într-un videoclip postat pe rețelele de socializare, pe data de 9 septembrie.

donca parc fotovoltaic

donca parc fotovoltaic

sursa video: facebook.com / Solera X

Publicitate

 

Milionarul din Brașov este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare, evaziune fiscală, înșelăciune și manipularea pieței de capital. Călin Donca a ajuns în spatele gratiilor, acolo unde își va petrece următoarele 30 de zile. Milionarul a contestat decizia dată în primă instanță și speră să îi convingă pe judecătorii de la Curtea de Apel Brașov să îl lase în libertate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes