Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Orban: Vom introduce obligativitatea purtării măștii de protecție în toate județele care depășesc pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori

Publicat

pe

Premierul Ludovic Orban a avut, luni, o întâlnire cu prefecții, în urma căreia a declarat că va propune Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) ca masca să fie obligatorie în județele unde rata incidenței depășește pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori. De asemenea, Guvernul ia în calcul limitarea deplasărilor pe timpul nopții, scrie Digi24.

Publicitate

„Va fi un proiect de hotărâre a CNSU în care vom actualiza lista țărilor și vom propune introducerea portului măștii în spații deschise în toate județele. Nu se va mai face diferențierea pe localități, ci pur și simplu vom introduce obligația portului măștii în județele care depășesc rata de infectare de 1,5 la mie”, a declarat Ludovic Orban.

Declarațiile premierului au avut loc după o videoconferință cu toți prefecții. Orban a precizat că măsurile au fost propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și urmează să fie adopte în ședința de guvern de joi.

„Am discutat despre noi paturi la ATI, despre anchetele epidemiologice pentru persoanele care au fost diagnosticate pozitiv, astfel ca în 24 de ore să se poată dispune izolarea persoanelor care au fost contați cu cei pozitivi” a adăugat Orban.

Publicitate

Dacă luăm în calcul rata de incidență transmisă de Grupul de Comunicare Strategică luni, 2 noiembrie, purtarea măștii de protecția va deveni obligatorie în alte 22 de județe, pe lângă cele care sunt deja în scenariul roșu. Doar 11 județe au o rata mai mică de 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Principalele declarații:

  • A fost o videoconferință la care au participat toți prefecții. Am discutat despre noi paturi la ATI, despre anchetele epidemiologice pentru persoanele care au fost diagnosticate pozitiv, astfel ca în 24 de ore să se poată dispune izolarea persoanelor care au fost contați cu cei pozitivi.
  • Am discutat și despre carantinarea localităților care au depășit indicele de 3 la mie.
  • Am discutat despre telemuncă, astfel încât să reducem aglomerațiile din mijloacele de transport în comun, despre decalarea programului de începere la ore diferite, să avem flux diferit în transport.
  • Vrem intensificarea controalelor în mijloacele de transport. Am solicitat prefecților să comunice cu primarii despre autorizațiile de funcționare ale operatorilor care nu respectă normele sanitare.
  • O să avem la 19 CNSU, unde vom actualiza lista țărilor. Vom analiza și purtarea măștii în spațiile deschise în județele unde se depășește rata de 1,5 la mie.
  • Vom transpune în măsurile în ordonanța de urgență. Joi probabil vom avea ședința de guvern unde vom aproba.

Sursa biziday.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes