Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Orban trage de scaunul lui Cîţu: Ar fi foarte bine să revină un premier din Brașov. Într-un puseu de optimism spune că anul viitor vom putea ateriza cu un prim zbor pe Aeroportul din Brașov

Publicat

pe

Liderul PNL, Ludovic Orban, susține că nu se simte deloc singur în lupta pentru șefia partidului, așa cum a încercat să arate recent tabăra care îl susține pe premierul Florin Cîțu, contracandidatul său la Congresul din 25 septembrie. El le-a transmis un mesaj de încredere membrilor PNL de la Brașov, reuniți cu prilejul alegerilor de la nivelul filialei brașovene. Pe de altă parte, Orban le-a bătut obrazul celor care i-au întors spatele pe parcurs, după ce au ajuns în funcții cu susținerea de la centru.

„Vă mulțumesc pentru că sunteți alături de mine într-o perioada în care unii încearcă să demonstreze că sunt singur. Știți foarte bine că nu sunt singur. Este adevărat că avem surprize în fiecare săptămâna, se mai sucește câte unul. Se pot suci președinții de filiale, după ce ajung în funcție, miniștrii, unii care au ceva de câștigat imediat sau care au schelete în dulap, dar nu poate fi sucită voință membrilor PNL, a bazei PNL, toți acești colegi ai noștri care bătălie de bătălie, ca niște căuzași, se bat pentru PNL și au grijă ca partidul să rămân în direcția corectă. În voi am încredere, dragii mei, și din cauza asta nu m-am simțit, nu mă simt și nu mă voi simți niciodată singur și întodeauna voi fi alături de dvs, așa cum și dvs ați fost alături de mine în cele mai grele momente. Vă mulțumesc!”, a afirmat Orban, în discursul susținut cu acest prilej.

Potrivit liderului liberal, Brașovul este „centrul, inima României”, iar în următorii 5, 7-8 ani de zile trebuie să devină epicentrul investițiilor din România.

„30 de ani, Brașovul a fost ținut aproape în izolare din punctul de vedere al rețelelor de transport. Nu s-a realizat nici autostrada Ploiești-Brașov, nu s-a realizat nici autostrada Brașov-Făgăraș-Sibiu, nu s-a finalizat nici drumul express Brașov-Târgu Mureș. De asemenea, nu s-a întâmplat nimic pe legătura cu Moldova, Brașov-Bacău. Vă aduceți aminte, când am fost premier am veni și am lansat un slogan: Toate drumurile duc nu la Roma, la Brașov. Într-un timp foarte scurt, în colaborare cu un ministru al Transporturilor care, sigur, mă întreb și astăzi de ce a avut o altă preferință, în colaborarea cu acest ministru, cu Lucian Bode, am făcut lucruri și pași extrem de hotărâți, exact așa cum nu s-au făcut poate în nicio altă perioadă, decât în perioada în care am fost eu ministru al Transporturilor. În acea perioadă am realizat și studiul de fezabilitate pe București-Brașov, am demarat și licitația pentru realizarea contractului de parteneriat public- privat concesiune de lucrări publice, am finalizat selecția, dar când să semnez contractul românii au ales pe altcineva și PNL nu a mai rămas la guvernare. De atunci, din 2008 și până astăzi, pe Ploiești-Brașov practic nu s-a mișcat nimic (…). Sunt convins că într-un an termen de maxim un an și jumătate se va ajunge la semnare acestui contract vital”, a arătat Orban.

Publicitate

Printre investițiile extrem de importante din zona Brașovului, liderul PNL a amintit și de construcția aeroportului, spunând: „Toată lumea din PNL a început să vorbească despre asta. Până acuma puțin vorbeau despre el. Eu vorbesc despre Aeroportul din Brașov încă din 2008, când am ajuns ministru al Transporturilor și președintele CJ din acea perioadă mi-a spus că încă nu primise aviz de la Romatsa ca să poată să primească investiția de realizare a aeroportului, lucru care a fost primit într-un interval de de maxim 2 luni din momentul în care am aflat. Sunt apropiat de acest proiect (…) L-am susținut cu toată tăria (…) Sunt convins că dacă nu anul ăsta, la începutul anului viitor vom putea ateriza cu un prim zbor pe Aeroportul din Brașov, cu mult-mult timp înainte de a avea o autostradă Ploiești-Brașov.”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes