Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Operațiune de salvare spectaculoasă în masivul Piatra Craiului. Un tânăr care a rămas blocat în zăpadă a fost coborât de pe munte cu elicopterul SMURD

Publicat

pe

Publicitate

O operațiune contracronometru a avut loc, în acest weekend, în masivul Piatra Craiului. Un tânăr care a plecat de unul singur în drumeție pe munte a avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor după ce a rămas blocat în zăpadă la aproape 1900 de metri altitudine. Pentru că bărbatul, în vârstă de aproximativ 30 de ani, nu mai putea înainta, el a sunat la 112, iar salvamontiștii din Zărnești au plecat în misiune.

„În jurul orelor 16:00, Serviciul Public Local Salvamont Zărnești, a primit solicitare telefonică prin Salvamont România-Dispeceratul Național Salvamont, să intervină în cazul unui tânăr de aproximativ 30 de ani, blocat în partea superioară din Padina Hotarului, la urcarea spre Vârful Turnu. Aflându-se singur pe traseu, a constatat că nu mai poate continua ascensiunea, atât din cauza stārii zāpezii cât și a imposibilitāții de deplasare (acuza crampe musculare). Având în vedere condițiile de iarnā, puținul timp rāmas pânā la lāsarea întunericului, dificultatea traseului precum și existența riscului de hipotermie, s-a luat decizia solicitārii sprijinului aero prin POA Brasov, pentru a soluționa cazul cât mai rapid. În urma intervenției, tânārul a fost extras și coborât în siguranțā”, au transmis reprezentanții Salvamont Zărnești.

În imaginile postate pe internet se poate vedea că elicopterul SMURD a ajuns deasupra locului în care se afla turistul, care a fost localizat cu ajutorul GPS-ului. Un salvamontist a coborât pe coardă până în locul în care se afla bărbatul, a fost legat, iar apoi a fost ridicat în aer și urcat până în elicopter.

Imaginile cu misiunea spectaculoasă de salvare au fost postate de secretarul de stat Raed Arafat, pe contul său oficial de Facebook, unde a lăsat și un mesaj în legătură cu această operațiune.

Publicitate

„Echipajul de pe elicopterul SMURD Brașov, împreună cu salvamontiștii, au reușit să salveze un bărbat rămas blocat în zona Piatra Craiului! Pe de altă parte, astfel de misiuni au riscul lor și doresc să îndemn turiștii de a nu risca pentru a nu pune viața lor și a salvatorilor în pericol!”, a transmis Raed Arafat.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes