Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / ONG-urile din Brașov „CRESC” ca partener de dialog cu municipalitatea

Publicat

pe

Asociația Rază de Speranță derulează în această perioadă, în parteneriat cu Primăria Brașov, proiectul „Centrul de Resurse Sociale Comunitare – CRESC”, finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA).

Publicitate

Obiectivul proiectului este de a consolida capacitatea ONG-urilor și partenerilor sociali din municipiu de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local, împreună cu autoritatea publică locală, cu accent pe domeniile incluziune socială, educație și tineret.

„Primăria Brașov sprijină organizațiile non-guvernamentale din municipiu și, în acest sens, își dorește să vină în ajutorul lor prin creșterea capacității organizaționale și prin întărirea dialogului între instituții și organizații. Am prezentat astăzi detaliile proiectului CRESC, Centrul de Resurse Sociale Comunitare, un proiect finanțat prin POCA, pe care Asociația Rază de Speranță îl desfășoară în parteneriat cu Primăria Brașov. Implicarea primăriei în acest proiect este datorată faptului că ne dorim ca organizațiile din Brașov, în special cele care se ocupă de incluziune socială, educație, tineret să poată fi puternice, să poată dezvolta proiecte pentru municipiul Brașov și să poată deveni un actor relevant de dialog pentru autorități”, a explicat Flavia Boghiu, viceprimar al Brașovului.

Prin proiectul CRESC, societatea civilă brașoveană se poate reuni într-o rețea non-formală, care să aibă o implicare și o voce mai puternică în procesul de luare a deciziilor pentru municipiu. De asemenea, instituțiile publice cu activitate în domeniu, cum ar fi Direcția de Servicii Sociale sau Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, sunt invitate să participe în proiect.

Publicitate

„Ce îmi doresc eu pentru Brașov este să devenim o forță. În acest sens, în calitate de președinte al Asociației Rază de Speranță și de promotor al acestui proiect, invităm ONG-urile care au activitate preponderent în domeniul asistenței sociale, servicii sociale, educație și tineret să se alăture acestui demers de a crea o rețea non-formală CRESC, să creștem capacitatea acestor ONG-uri de a dialoga și a deveni un partener alături de Primăria Brașov. De asemenea, vin cu o rugăminte și către instituțiile publice, de a se orienta și de a fi disponibile, prin reprezentanți, de a se alătura acestui demers”, a declarat Diana Niță, președintele Asociației Rază de Speranță.

Nevoile de pregătire și profesionalizare ale ONG-urilor au fost identificate în urma consultării a 40 de astfel de organizații din municipiu. Vor fi în principal trei cursuri de formare, pentru facilitator de dezvoltare comunitară, manager de proiect și specialist în activitatea de lobby. De asemenea, se vor organiza ateliere tematice și întâlniri și pe alte teme, conform cerințelor celor implicați.

„Ne propunem în cadrul proiectului CRESC să desfășurăm un număr de trei programe de formare profesională pentru reprezentanții ONG-urilor din Brașov și ai instituțiilor publice. Ne referim aici la cursuri de facilitator de dezvoltare comunitară, manager de proiect și specialist în activitatea de lobby. Aceste trei direcții pe care dorim să organizăm cursuri de formare sunt importante din mai multe perspective. ONG-urile au nevoie să-și dezvolte resursele umane și, sub acest aspect, au sprijin în a învăța cum să colaboreze cu instituțiile publice, cum să influențeze politici publice. un alt aspect important ar fi acela de a învăța să gestioneze și să implementeze proiecte”, a precizat Maricel Maroti, manager de proiect CRESC.

Valoarea totală a proiectului de finanțare europeană este de 424.718 lei, iar durata lui este de 13 luni.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes