Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Ocolitoarea orașului Sfântu Gheorghe este finalizată în proporție de 40%. Lucrările ar trebui să fie gata în primăvara anului viitor

Publicat

pe

Se lucrează intens la construirea ocolitoarei municipiului Sfântu Gheorghe. Lucrările începute anul trecut avansează într-un ritm foarte bun, iar reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov spun că centura ocolitoare este acum realizată în proporție de 40%.

Publicitate

„Constructorul nu are întârzieri semnificative în realizarea proiectului și au fost așternut inclusiv asfaltul pe mai bine de jumătate din traseul de 11,5 km. În curând va începe și montarea grinzilor pe cele 3 pasaje de pe traseu, lucrările la pilonii e susținere fiind gata în curând. Dacă ritmul lucrărilor va fi susținut în continuare, vom circula pe acest tronson nou de drum din primăvara anului viitor”, au declarat reprezentanții DRDP Brașov.

Pe viitoarea ocolitoare vor fi realizate 4 sensuri giratorii și 3 pasaje. Pe traseu vor fi amplasate și 2 spații de servicii, fiecare cu câte 25 locuri de parcare pentru autoturisme și 16 locuri de parcare pentru TIR-uri, iar acestea vor fi dotate inclusiv cu toalete publice.

Centura ocolitoare va avea o lungime de 11,56 kilometri, cu câte o bandă pe fiecare sens cu o lăţime 3,5 metri şi va costa aproape 300 de milioane de lei. Aceasta se va desprinde din DN12 Braşov-Bacău înainte de localitatea Coşeni şi va reintra pe acest drum în partea de nord a municipiului, la ieşirea spre Miercurea-Ciuc, după ce va ocoli localităţile Chilieni, Coşeni şi Sfântu Gheorghe.

Publicitate

Autoritățile locale spun că în municipiul Sfântu Gheorghe intră lunar peste 500.000 de maşini, iar viitoarea şosea de centură va devia circa 20% din trafic.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes