Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / O viitură puternică a blocat Drumul Național 73A, în Poiana Mărului. Drumurile și gospodăriile oamenilor sunt acoperite de apă

Publicat

pe

Parcă s-a dezlănțuit potopul în comuna Poiana Mărului, din județul Brașov. Precipitațiile abundente care au început să cadă încă de noaptea trecută au acoperit aproape toată localitatea de apă. Pârâul care trece prin comună a ieșit din matcă, iar toată cantitatea uriașă de apă s-a revărsat peste șosele, dar și în gospodăriile oamenilor.

Publicitate

„În urma manifestării fenomenelor meteorologice prognozate pentru județul Brașov, pompierii au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din localitatea Poiana Mărului în urma producerii unei viituri și a ieșirii din albie a pârâului care trece prin localitate. Se intervine cu 5 autospeciale și 5 motopompe. Circulația pe drumul 73 A este oprită. Se intervine pentru evacuarea apei din 3 gospodării și 2 subsoluri din localitatea Zărnești ( str. Nouă și str. Brebina), cu o motopompă”, a declarat Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.

Din cauza aluviunilor aduse de pe versanți, Drumul Național 73A este blocat pe mai multe porțiuni până la ieșirea din localitatea Șinca Nouă. Polițiștii se află în zonă și anunță șoferii că circulația pe șosea a fost întreruptă.

În zonă au fost trimise și echipe ale Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov. Încă de noaptea trecută drumarii au acționat pentru curățarea drumului, dar aluviunile continuă să curgă de pe versanți, iar munca lor este în zadar. Din fericire, până la această oră, autoritățile nu au anunțat victime în urma inundațiilor abundente.

Publicitate

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes