Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / O ursoaică împreună cu trei pui, filmată când se plimbă prin Răcădău. Autoritățile promit măsuri pentru a limita apariția lor în oraș

Publicat

pe

O ursoaică împreună cu cei trei pui ai ei au fost surprinși plimbându-se pe lângă ghena de gunoi de pe strada Jepilor, marți seara în jurul orei 22.30.

În imaginile surprinse de un locuitor, de la balcon, se poate observa cum ursoaica și puii coboară din pădure și dau târcoale ghenei de gunoi din apropierea pădurii, nefiind deranjată de mașinile care trec în zonă.

În final, animalele sălbatice părăsesc zona.

Nicio persoană nu s-a intersectat cu animalele sălbatice.

Publicitate

Autoritățile promit măsuri pentru a limita apariția urșilor în zonele populate
Printre măsurile avute în vedere de autoritățile locale se numără restricționarea accesului urșilor la deșeuri, monitorizarea în timp real și aprovizionarea punctelor de hrană din mediul lor natural.

Urşii din municipiul Braşov vor primi din nou de mâncare din partea autorităţilor, după trei luni în care activitatea de hrănire a acestora a fost suspendată de Regia Publică Locală a Pădurilor ‘Kronstadt’.

Municipalitatea braşoveană va finanţa, de la bugetul local, această acţiune cu 150.000 de lei, având în vedere apariţia din ce în ce mai frecventă a urşilor pe străzile Braşovului, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Braşov.

Potrivit estimărilor specialiştilor, pe fondul de vânătoare 18 Timiș ar fi, în prezent, aproximativ 100 de urşi, în condiţiile în care numărul optim ar fi de 18-20 de exemplare.

video
play-sharp-fill

video: Florin A.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes