Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / O companie din județul Brașov poluează Oltul după ce s-a legat la conducta de canalizare a fabricii Viromet

Publicat

pe

Compania Purolite din orașul brașovean Victoria deversează apele reziduale, toxice, direct în conducta de canalizare a Viromet care se varsă în râul Olt după cum scrie b1.ro, citând ziarul local din Făgăraş, monitorfg.ro.

Deși anunțase că începând din luna mai a acestui an își va întrerupe activitatea, firma nu a oprit producția și nu a plecat din România, după cum notează ziarul făgărăşean. Mai mult, aceasta a ajuns să polueze râul Olt prin deversarea de reziduuri toxice.

Deocamdată, nimeni nu a luat nicio măsură în acest caz, în ciuda numeroaselor plângeri la adresa instituțiilor locale, județene și naționale. Sursa citată, menționează și că Purolite a deschis un șantier pentru contruirea unei stații proprii de epurare, pentru care însă nu ar avea autorizație de construcție. Nici această situație nu ar fi fost însă sancționată de autorități.

Locuitorii din orașul Victoria se plâng de mirosurile greu de suportat rezultate în urma activității Purolite, companie care, începând din 31 iulie ar fi montat o conductă prin care să deverseze apele reziduale rezultate din procesul de producţie în reţeaua de canalizare a SC Viromet.

Publicitate

„S-au înţepat în conducta noastră de canalizare care duce la râul Olt. Cu alte cuvinte apele Purolite ajung direct în Olt, poluând. Conducta lor porneşte din incinta Purolite, subtraversează drumul judeţean şi un pod după care se înţeapă direct în primul cămin din şirul celor aflate pe conducta de ape reziduale a Viromet.

De aici ajunge în Olt. Am sesizat Garda de Mediu şi SGA Braşov, invitându-i la faţa locului. Este de nedescris ceea ce se întâmplă aici. În dimineaţa de duminică, 2 august, au venit reprezentanţii Gărzii de Mediu, Tulbure şi Onofrei, iar de la SGA, inginerul şef Pomârleanu şi Boţonea. Au constatat abuzurile şi poluarea şi au impus conducerii Purolite să oprească deversarea şi să sigileze conducta de deversare.

Au impus şi sistarea producţiei.  Aşeptăm să vedem rezultatul oficial, scris, al constatării de la faţa locului şi sancţiunile”, a declarat Mihai Călinescu, administratorul Viromet SA.

Video Deversări Purolite 1
Video Deversări Purolite 2

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes