Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / O alpinistă din Braşov şi-a pierdut viaţa chiar de ziua ei. Muntele „şi-a luat tributul” când fata sărbătorea pentru ea şi sora ei geamănă chiar pe traseul „Albișoara Gemenelor”

Publicat

pe

Publicitate

O alpinistă cu experiență din Brașov și-a pierdut ieri viață în Munții Bucegi, chiar de ziua ei de naștere. Pentru că mai are o soră geamănă, fata a vrut să omagieze, parcurgând traseul Albișoara Gemenelor. Din păcate, nu și-a găsit niciun partener de drum și a plecat singură în traseu. Pe la amiază, aceasta nu a mai răspuns la telefon, iar familia a început să se îngrijoreze.

Salvamontiștii din Bușteni și Prahova au primit apelul de urgență în jurul orei 18.00. O echipă aflată pe platou a încercat imediat să plece spre Vârful Caraiman, dar viscolul puternic cu transport de zăpadă a făcut imposibilă deplasarea. O altă echipă a plecat din Bușteni pe urmele fetei, dar când au ajuns în zona de creasta, vântul puternic a șters urmele celei dispărute și aceasta nu a putut fi găsită.

În această dimineața, pe lumină, o altă echipă a reușit să localizeze victima. Era căzută pe un versant Sur Estic fară semne vitale.

Pentru că terenul este foarte accidentat și accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter. După mai multe încercări de extragere prin troliere, misiunea a fost anulată din cauza rafalelor puternice și a riscului de avalanșă generat de aeronava.

Publicitate

Potrivit Salvamont buşteni, acțiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluată imediat ce condițiile meteo vor permite acest lucru.

Accident Munte - SMURD
play-sharp-fill

Accident Munte - SMURD

Sursa video: Salvamont Buşteni

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes