Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Noi zboruri de verificare la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Au fost făcute scenarii pentru testarea procedurilor convenționale și a celor satelitare

Publicat

pe

Publicitate

Au rămas mai puțin de două luni până la inaugurarea oficială a Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, iar responsabilii pun la punct ultimele detalii până la deschidere. Avionul de verificări din zbor al Autorităţii Aeronautice Civile Române, YR-CAA, a revenit la aeroport, după o pauză determinată de verificările tehnice periodice.

Unul dintre zborurile de verificare a fost filmat, iar imaginile au fost postate de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, pe pagina oficială de Facebook. În imaginile surprinse din aer se poate observa clădirea aeroportului, dar și pista de aterizare și decolare.

„Între Consiliul Județean Brașov şi AACR este în vigoare un contract pentru verificarea din zbor a procedurilor pentru Aeroportul Braşov. Este vorba despre proceduri convenţionale şi proceduri satelitare, cu o multitudine de scenarii ce trebuie verificate din zbor. Verificările efectuate au confirmat că se poate zbura în siguranţă şi au fost proiectate corespunzător. În momentul de faţă, setul de proceduri necesare pentru deschiderea Aeroportului este validat. Verificările din zbor care mai urmează să fie efectuate sunt planificate pentru un nou set de scenarii, care suplimentează procedurile existente şi deja validate”, a declarat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Ultimele zboruri de calibrare au fost făcute la începutul lunii martie. Atunci specialiştii AACR au verificat din zbor acoperirea cu semnal, procedurile de zbor satelitare şi convenţionale cu controlorii de trafic de la Arad. Zborurile au fost efectuate pentru verificarea acoperirii cu semnal VHF, în zona de control CTR a Aeroportului Braşov.

Publicitate

Tot atunci au fost verificate din punct de vedere calitativ şi al acoperirii semnalului comunicaţiile aeronavei cu solul, iar aceste verificări s-au realizat între echipajul aeronavei şi controlorii de trafic ai Centrului de Dirijare a Zborurilor DSNAR Arad.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes