Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Nelu Tătaru la Braşov: „În acest moment nu este cazul de stare de urgenţă”

Publicat

pe

Prezent într-o vizită la Braşov pentru a vedea care este situaţia epidemiologică în judeţul nostru, ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru a transmis clar că în acest moment nu se pune problema de a întra din nou în starea de urgenţă, chiar dacă la Braşov zilnic sunt foarte multe cazuri, iar la nivel naţional există o creştere accentuată.

„În măsura în care gestionăm cum trebuie în aceste momente, trebuie să ne gândim la tot, o zi, o săptămână, 14 zile, se evaluează fiecare focar, fiecare zonă în care această transmitere poate fi accentuată…. vom gestiona, dar repet în acest moment nu este cazul de stare de urgenţă”.

Referitor la noua lege, prin care pacienţii care pot pleca din spitale cu toate că au fost declaraţii pozitiv la coronavirus, ministrul sănătăţii a afirmat că aceştia vor sta timp de 48 de ore în spital pentru a se face un control amănunţit, abia apoi pot ieşi la cerere din spital.

„Noi avem evaluările făcute ştiinţific, în contextul în care avem o creştere a procesului de transmitere, de la un asimpromatic… ne trebuie evaluarea unui medic pentru acel pacient, pentru că acel pacient mergând în familie, în acest moment nu putem gestiona cele 14 zile de izolare, sau câte zile au mai rămas după zilele de internare… Daţi voie personalului medical să evalueze corect şi concret un asimpromatic, acel asompromatic nu a tuşit, nu i-au curs ochii, nu a fost obosit, cu o zi sau două îninte nu a vprsat, nu a avut scaune diareice, lasaţi să îi facă o evaluare, o hemogramă, o udee, o creatinină, să vedem despre comorbidităţi, o radiografie pulmonară,dacă n are nimic va avea posibilittea să meargă acasă în izolare cu posibilitatea să îşi sune medicul. Dar refuzul de la început, sau solicitarea de a pleca din spital nu duc la o evaluare completă. Ajungem în situaţia de malpraxis a unui medic care şi-a asumat acel diagnostic fără să efectueze un control amănunţit.”

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes