Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Momentul când două clădiri de pe fosta platformă a Combinatului Chimic Făgăraș sunt demolate prin explozie

Publicat

pe

Două clădiri de pe fosta platformă a Combinatului Chimic Făgăraș au fost demolate prin explozie controlată, astăzi. Acțiunea a avut loc după ora 17.00, iar zona a fost izolată pe o rază de 300 m.

O cantitate de 196 kg de explozibil a fost folosită pentru demolarea celor două construcții cu regim de înălțime P+3 etaje, care au avut destinația inițială de producție/fabricație, potrivit reprezentanților firmei contractate de proprietarul terenului. Alte 10 clădiri urmează să fie desființate în viitorul apropiat, pentru realizarea unei noi investiții.

Conform expertizei tehnice, clădirile au fost construite la începutul secolului XX și au fost utilizate inițial pentru activități specifice ale platformei industriale chimice, la fabricarea componentelor primare destinate altor ramuri industriale.

Din 2014 nu au mai fost utilizate, după ce vechiul proprietar a dezmembrat elementele metalice și le-a vândut, împreună cu utilajele, unor centre de reciclare a fierului. Structurile au fost deteriorate, abandonate și descompletate (structural și finisaje) și vandalizate.

Publicitate
fagaras demolare
play-sharp-fill

fagaras demolare

Sursa Foto Video: fagarasultau.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes