Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Misiunea de recuperare a trupului Silviei, alpinista din Braşov moartă în Bucegi. A fost ridicată în troliu şi coborâtă de pe munte cu elicopterul

Publicat

pe

Misiune grea pentru salvamontiştii din Buşteni. Oamenii au reuşit în sfârşit să recuperete trupul Silviei, alpinista din Braşov care în urmă cu trei săptămâni a murit în Bucegi, pe traseul de căţărare Albişoara Gemenelor, din zona Vârfului Caraiman. Pentru a o recupera salvamontiştii au fost nevoiţi să apeleze la serviciile unui elicopter.

Operaţiunea a avut în sfârşit succes, asta după alte două încercări care au avut loc în zilele trecute. Cadavrul tinerei a fost extras din prăpastie cu ajutorul unui troliu lansat de un elicopter. Doi dintre salvatorii montani au rămas în prăpastie, în locul unde s-a aflat cadavrul Silviei. Un al treilea a trimis troliul în prăpastie şi a ridicat cadavrul.

După ce a fost ridicat, cadavrul a fost dus cu elicopterul pe  stadionul din Sinaia de unde a fost transportat la IML Ploieşti pentru efectuarea necropsiei.

La operaţiune au participat trei salvamontişti din Buşteni, Sergiu Frusinoiu, Claudiu Vasilescu şi Ştefan Petruţ, ajutaţi de echipajul elicopterului.

Publicitate

Silvia Murgescu a murit în data de 12 ianuarie 2022, chiar de ziua ei. Cadavul ei nu a putut fi extras până acum din cauza vremii nefavorabile.

Salvamont Busteni Silvia
play-sharp-fill

Salvamont Busteni Silvia

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes