Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Misiune extremă pentru salvamontiștii din Sinaia. Au urcat noaptea pe munte, prin viscol, ca să găsească un cabanier care s-a rătăcit

Publicat

pe

În plin cod galben de viscol, cu rafale de peste 140 de kilometri pe oră, salvamontiștii din Sinaia au avut parte de o misiune extremă. Ei au fost solicitați să intervină pentru găsirea unui cabanier care s-a rătăcit pe Platoul Bucegi.

Bărbatul plecase de la cabana de care avea grijă și voia să coboare spre oraș. Din cauza ceții dense vizibilitatea a fost foarte redusă, iar omul s-a rătăcit. După ce s-a lăsat întunericul omul a sunat la 112 și a anunțat că nu mai poate coborî de pe munte.

10 salvamontiști au fost trimiși în această misiune, dar au fost mobilizate și ratrack-urile care bătătoresc zăpada pentru a-l căuta pe bărbat. Omul le-a trimis salvatorilor montani și o locație GPS, însă nu a fost găsit în acel punct. Au fost formate trei echipe de căutare care s-au îndreptat către locațiile care corespund descrierilor ultimului apel, și anume Nucet, Blana și Vânturiș.

Bărbatul rătăcit a fost găsit la o stână, iar de acolo salvamontiștii l-au preluat și l-au dus la cabana Dichiu. Omul era afectat de frig și viscol, dar viața lui nu era pusă în pericol. Într-un final, bărbatul a fost coborât în siguranță la baza muntelui.

Publicitate
Cabanier ratacit in Bucegi
play-sharp-fill

Cabanier ratacit in Bucegi

sursa: Salvamont Sinaia

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandru

    19 ianuarie, 2022 at 11:22 am

    Cabanierul care trăiește acolo,s-a rătăcit…ce să aștepți de la un turist?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes