Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Misiune a Salvamontului, în miez de noapte, în Postăvarul. Salvamontiştii au plecat după un bărbat care şi-a pierdut telefonul pe traseu. Bărbatul era deja acasă

Publicat

pe

Salvamontiştii braşoveni au urcat ieri seară spre Cabana Postăvarul după ce au fost alertaţi că un barbat a dispărut pe traseu. Bărbatul pentru care salvatorii au fost nevoiţi să urce tot muntele în miez de noapte şi-a pierdut telefonul în timp ce cobora spre Poiana Braşov şi a decis să se întoarcă pe traseu pentru a-l căuta. Cel cu care era pe munte a alertat autorităţile pentru că deja era noapte şi nu mai ştia nimic de cel plecat după telefon. Căutările s-au întins pe 4 ore. Abia apoi salvamontiştii au aflat că bărbatul ajunsese deja acasă.

Publicitate

„Apelul a sosit in jurul orei 22:00, când o persoană a sunat la 112, anunţând faptul că prietenul sau, cu care plecase pe munte, lipseste. Împreună au coborat de la Cabana Postăvaru, iar cand au ajuns în zona statiei inferioare a telescaunului Ruia, una dintre persoane a observat ca şi-a pierdut telefonul şi a decis să se întoarcă, în cautarea lui, urmand să se reîntâlnească în staţiune. Cel plecat după telefon nu a mai apărut însa.

O echipă de prim raspuns, formata din doi salvatori montani a plecat imediat în căutarea ei, dat fiind faptul ca la acel moment temperatura era foarte scăzută, înregistrandu-se -1 grad.

Ulterior echipei s-au alăturat şi un jandarm montan, un angajat din cadrul politiei şi echipa suport a salvamontului. Căutarile s-au întins pe durata a 4 ore, timp în care au fost „periate” mai multe trasee turistice si de bicicleta din zona. Din fericire, persoana dispărută era acasă.

Publicitate
salvamont 1

salvamont 1

salvamont 2

salvamont 2

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes