Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Milionarul din Brașov, Călin Donca, a transmis un mesaj din spatele gratiilor. Într-un videoclip postat pe internet, omul de afaceri își informează investitorii cu privire la situația parcurilor fotovoltaice

Publicat

pe

Nici măcar arestul preventiv nu îl împiedică pe celebrul milionar din Brașov, Călin Donca, să transmită mesaje investitorilor săi. Cu ajutorul apropiaților, omul de afaceri și-a informat partenerii în legătură cu situația celor 11 parcuri fotovoltaice pe care Donca le-a promovat intens pe internet.

Publicitate

Pe contul oficial de Youtube al milionarului a fost postat un videoclip în care Donca și apropiații săi povestesc despre perioada emoțională grea prin care trec și recunosc că doar unul dintre cele 11 parcuri fotovoltaice a fost racordat la rețeaua publică și a produs energie. Asta în condițiile în care în postările anterioare, Călin Donca le spunea investitorilor că panourile solare produc deja energie, dar și bani.

„Bună ziua! Știm că a trecut ceva timp de când nu am mai comunicat, însă nu ca urmare a lipsei de voință, ci a restricțiilor la care suntem supuși. Dorim pe această cale să informăm investitorii că vom face tot ce depinde de noi atât din punct de vedere material, cât și din punct de vedere uman pentru a duce la bun sfârșit toate proiectele pe care le avem în desfășurare. Deși s-au ivit multe piedici birocratice, noi suntem persuasivi și vom duce la bun sfârșit tot ce ne-am propus împreună. Trecem printr-o perioadă grea din punct de vedere emoțional, însă avem încredere în justiție și considerăm că adevărul va ieși la iveală cât de curând”, este începutul mesajului postat pe contul de Youtube al lui Călin Donca.

Colaboratorii milionarului din Brașov au primit asigurări că proiectele începute sunt derulate conform graficelor stabilite și că multe dintre ele se află într-un stadiu avansat. În mesajul postat pe internet, se vorbește și despre materialele premium din care au fost construite panourile solare.

Publicitate

„Deși era posibilă o investiție mai mică din partea companiei în componente precum panouri și invertoare la un preț mai mic, pentru a evita un randament mai scăzut după 5-6 ani de utilizare, compania a ales să investească în componente premium precum panouri marca Longi și invertoare Huawei, urmărindu-se astfel o colaborare cu partenerii noștri pe termen lung, 25+ ani, perioadă de timp în care materialele folosite de la început fac o mare diferență. De asemenea, așa cum știți, parcurile sunt împrejmuite și supravegheate video”, se arată în mesaj.

Primul parc despre care se menționează în mesajul de pe Youtube este cel din Săcele, care se află la doar câteva zeci de metri de vila impunătoare a milionarului. Autoritățile locale au anunțat că panourile nu sunt racordate la rețea pentru că milionarul Călin Donca nu și-ar fi achitat restanțele de la primărie, în valoare de peste 5.000 de lei, și nu și-ar fi intabulat casa.

„Legat de parcul S1, s-a realizat construcția lui, montarea panourilor pe construcție de fier zincat, pe tălpi din beton. Panourile sunt conectate între ele, sunt legate pe stringuri la invertoare, apoi în panoul central, postul trafo este deja pregătit pentru a prelua energia produsă de parc. Toată documentația necesară pentru autorizația de construcție pentru branșament electric a fost depusă la primăria Săcele. Momentan întâmpinăm piedici de ordin birocratic amplificate de ancheta penală”, se specifică în videoclip.

Conform mesajului de pe contul lui Călin Donca, parcurile S2, S3 și S5 au fost construite din structură de fier zincat, pe tălpi de beton. Legăturile dintre panouri la invertoare pe stringuri ar fi fost realizate, dar dosarul complet, cu toată documentația în original, ar fi fost ridicat de către organele de anchetă. Avocatul ar fi cerut autorităților aceste documente pentru ca firma să poată continua procedurile. Reprezentanții companiei spun că ar fi pregătit documentația pentru avizarea studiului de racordare. Abia după ce se primește acest acord ar urma comandarea postul trafo, executarea racordului și autorizarea capacității la ANRE.

Construcția parcurilor S6, S7, S8, S9, S10 și S11 ar fi în derulare, se arată în mesajul video. O singură menține scurtă este făcută despre un parc care ar produce energie.

Publicitate

„Parcul S4 este pus în funcțiune, produce lunar, investitorii primesc bani”, spun reprezentanții lui Călin Donca în mesajul postat pe Youtube, care îi anunță pe investitori că le stau la dispoziție pentru orice nelămuriri sau informații.

Călin Donca, alături de una dintre partenerele sale de afaceri se află în arest preventiv. Procurorii DIICOT îi acuză de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune, evaziune fiscală, delapidare și manipularea pieței de capital.

Detalii despre dosar pot fi citite AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes